Доступність посилання

ТОП новини

АМКУ: під час готівкових платежів за житлокомунпослуги українці двічі сплачують комісію


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Антимонопольний комітет України (АМКУ) занепокоєний організацією прийому готівкових платежів за житлово-комунальні послуги, за якої споживач двічі сплачує комісію.

Як повідомляє прес-служба відомства, за підсумками дослідження АМКУ з’ясував, що за відсутності договору з банком чи «Укрпоштою» постачальник послуг не несе витрати на оплату комісійної винагороди за приймання платежів від споживачів, закладені в тариф на послуг.

«У разі організації приймання платежів, коли комісійну винагороду за приймання платежів сплачує надавач комунальних послуг та фізичні особи, споживач також сплачує комісійну винагороду за приймання платежів двічі – закладену в тариф на послугу, та банку чи «Укрпошті», – повідомляють у комітеті.

В АМКУ вказують, що відповідне дослідження проводилось у зв’язку з численними зверненнями громадян та охоплювало 2015 рік і п’ять місяців 2016 року.

Антимонопольний комітет досліджував ринок послуг з прийняття готівкових платежів від фізичних осіб (населення) за житлово-комунальні послуги ( послуги з постачання холодної і гарячої води, водовідведення, природного газу, електроенергії та централізованого опалення на користь надавачів цих послуг). Дослідження містить аналіз стану конкурентного середовища на регіональних ринках в обласних центрах.

З 1 вересня відбулося чергове зростання тарифів на електроенергію для населення, у середньому тарифи на електрику зросли приблизно на чверть – до 97, 28 копійки за кіловат-годину.

XS
SM
MD
LG