Доступність посилання

ТОП новини

Депутат просить НАЗК перевірити декларацію Порошенка – Геращенко


Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко звертається до Національного агентства із запобігання корупції щодо перевірки декларації президента України Петра Порошенка. Відповідний запит депутата зачитала в сесійній залі перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Запит Сергія Лещенка до голови Нацагентства України з питань запобігання корупції щодо можливого ухилення президента України Петра Порошенка від декларування коштовних творів мистецтва та об’єктів нерухомості в Іспанії», – зачитала вона запит.

Геращенко оголосила ще один запит Лещенка до генерального прокурора щодо нібито незаконного заволодіння Житомирською кондитерською фабрикою групою осіб.

30 жовтня президент України Петро Порошенко подав свою електронну декларацію. Він, серед іншого, задекларував твори мистецтва − скульптури та картини старих майстрів, сучасних художників імпресіоністів та сюрреалістів.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу понад 118 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG