Доступність посилання

ТОП новини

Рішення щодо призначення голови поліції Черкащини буде найближчими днями – Тракало


Керівництво Національної поліції наразі вивчає причини протесту громадськості через призначення керівником управління поліції у Черкаській області Валерія Лютого і рішення оголосить найближчими днями. Про це Радіо Свобода повідомив директор департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало.

За його словами, керівництво поліції «розбирається в ситуації», і висновок стосовно цього кадрового рішення ухвалюватимуть з урахуванням думки представників громадськості Черкащини.

Ввечері 4 листопада у Черкасах під будинком обласного управління поліції кількадесят активістів протестували проти призначення харків’янина Валерія Лютого очільником відомства. Активісти заявляли, що Лютий, який раніше очолював ДАІ на Харківщині і був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, є «людиною з системи». Вони наполягали, щоб новий голова поліції Черкащини пройшов прозорий конкурс під контролем громадськості. Мітингувальники на знак протесту палили шини, а потім прорвалися всередину будівлі главку.

Валерій Лютий, який вийшов до мітингувальників, запевнив, що його представлення колективу не заплановане ні на п’ятницю, ні на суботу. Він наполягав, що будівля поліції є «режимним об’єктом» і активісти мають її покинути. Зрештою, Лютий залишив приміщення поліції під вигуки «Ганьба» і «Сєпар».

Одразу після цих подій голова Націполіції Хатія Деканоїдзе у коментарі «Дзеркалу тижня» пообіцяла відреагувати на ситуацію із призначенням Лютого і врахувати думку громадськості.

Протест проти призначення Валерія Лютого на посаду очільника Нацполіції у Черкаській області відбувався не вперше. 3 листопада будівлю обласного управління вже пікетували близько ста активістів з такою ж вимогою.

XS
SM
MD
LG