Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілий від дій Новинського митрополит Драбинко висловив сподівання на справедливий суд над депутатом


Олександр (Драбинко) і предстоятель УПЦ (МП) Володимир Сабодан (ліворуч), архівне фото
Олександр (Драбинко) і предстоятель УПЦ (МП) Володимир Сабодан (ліворуч), архівне фото

Колишній помічник предстоятеля УПЦ (МП) Володимира Сабодана, митрополит Олександр Драбинко сподівається на судове засідання у справі народного депутата Вадима Новинського і чекає справедливого рішення суду.

«Справа тягнеться уже близько двох років. Я був викликаний у ГПУ для допиту по депутатському запиту від Андрія Деркача. Визнаний потерпілим. Як будуть кваліфіковані ці події, що відбувалися, все залежить від суду, будемо сподіватися на його об’єктивність і справедливість», – сказав Олександр Драбинко в ефірі Радіо Свобода.

На запитання, чи був тиск і чи відчуває його зараз УПЦ (МП) з боку Москви або проросійських депутатів, Драбинко відповів: «За останні два роки у своїх інтерв’ю я неодноразово про це давав зрозуміти як українському суспільству, так і вищому церковному керівництву про те, що було, як кваліфікувати дії депутатів, не депутатів, як ми їх називаємо, «православних олігархів», котрі певною мірою хтось хотів, а хтось і керував церковними справами, або вдавався у процеси, які відбувалися. Так, це було. Від цього вже ніяк не відхрестишся».

Відео: Радіо Свобода онлайн

Раніше у вівторок народний депутат із фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський повернувся в Україну і заявив про намір бути присутнім у Верховній Раді під час розгляду подання про притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення Вадима Новинського до кримінальної відповідальності.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади та службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті.

XS
SM
MD
LG