Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі закликав уряд заслухати його звіт перед рішенням про відставку


Міхеїл Саакашвілі заявляє про відставку, відеокадр, Одеса, 7 листопада 2016 року
Міхеїл Саакашвілі заявляє про відставку, відеокадр, Одеса, 7 листопада 2016 року

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі закликав уряд України заслухати його звіт перед тим, як ухвалювати рішення про його відставку.

«Завтра (в середу – ред.) я буду в Києві і прошу Кабінет міністрів України, як і пропонувалося, спочатку заслухати мене з доповіддю про виконану роботу перед обговоренням моєї заяви про відставку», – написав він у фейсбуці.

Раніше у вівторок віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив, що уряд може розглянути заяву про звільнення Міхеїла Саакашвілі з посади голови Одеської ОДА на засіданні в середу.

У понеділок речник прем’єр-міністра України Дмитро Столярчук заявляв, що Кабінет міністрів готовий узгодити відставку голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, але рішення про його звільнення є прерогативою президента України.

Перед тим в адміністрації президента України повідомили Радіо Свобода, що Петро Порошенко підпише указ про звільнення Міхеїла Саакашвілі з посади голови Одеської ОДА, якщо Кабінет міністрів внесе подання про це. «При цьому будуть проаналізовані справжні підстави для його звільнення», – додали у прес-службі адміністрації.

Міхеїл Саакашвілі оголосив, що подає у відставку, раніше в понеділок. Він пояснив це рішення, за його словами, корупцією в регіоні і відсутністю підтримки з боку влади в Києві.

XS
SM
MD
LG