Доступність посилання

ТОП новини

Уряд підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку до 69 гривень 78 копійок із 55 гривень. Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду.

«Мінімальна роздрібна ціна на 0,5 літра горілки 40 градусів становитиме 69 гривень 78 копійок», – сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову.

«Необхідність коригування мінімальних цін обумовлена тим, що нинішній рівень, введений у вересні 2015 року, не відповідає витратам суб’єктів господарювання на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв», – пояснив він.

У серпні Мінфін запропонував підвищити мінімальні роздрібні ціни на алкоголь. У відомстві пояснили, що чинні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкоголь. Крім того, зазначили в міністерстві, чинний рівень мінімальних цін перестав виконувати свою роль «запобіжника» проти продажу контрафакту, що негативно впливає на здоров’я населення.

У Мінфіні очікують, що через підвищення ціни має суттєво скоротитись рентабельність «тіньових» виробників алкогольної продукції, яка має не завжди високу якість.

У вересні в кількох регіонах України зафіксували отруєння сурогатного алкоголю. За даними Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, станом на 4 листопада 145 людей отруїлися через вживання неякісного алкоголю, з них – 68 померли.

XS
SM
MD
LG