Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Київ зробив компромісні пропозиції бойовикам задля звільнення заручників


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявляє, що Київ закликав сепаратистів надати коректну інформацію про затриманих на непідконтрольній території українських заручників і зробив компромісні пропозиції задля їх звільнення.

Як повідомила вона на своїй сторінці в Facebook за підсумками засідання підгрупи в Мінську, сторони обговорили конкретні випадки незаконних утримань.

«Висловили занепокоєння, що останніми тижнями значно збільшилась кількість випадків незаконних затримань на окупованих територіях. Привели всі відомі нам випадки таких незаконних затримань.Це все, що я можу сказати на сьогодні – заради результату деталей більше не буде, – написала вона.

Також, за словами Геращенко, координатор ОБСЄ Тоні Фріш розповів гуманітарній підгрупі деталі своїх відвідин окупованих територій і тюрем, де перебувають українські заручники.

«Він зміг передати полоненим листи від рідних та проінспектував умови тримання. Це була перша за півтора року можливість побачити хлопців, ми дуже довго цього добивалися... Але, звичайно, наша ключова мета – не відвідини, а звільнення», – наголосила Геращенко.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про готовність до обміну заручниками за формулою один до трьох.

За даними СБУ, станом на 2 листопада в заручниках у сепаратистів на Донбасі перебувають 109 українських громадян.

Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG