Доступність посилання

ТОП новини

Голова антикорупційного комітету Ради ініціює відставку Луценка


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Голова комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв ініціює відставку Юрія Луценка з посади генерального прокурора України. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Після розгляду нашим парламентським комітетом з протидії корупції результатів розслідування справ про терор Євромайдану я вирішив ініціювати відставку генерального прокурора Юрія Луценка»,– заявив Соболєв.

Він вважає, що ГПУ «немає жодних шансів на покарання цих злочинів», поки відомство очолює Луценко.

«Якщо терор Євромайдану не буде покарано, такий терор повториться… Так, я пам’ятаю, що це вже третій генпрокурор… Але я вважаю, що іншого виходу не існує», – наголосив він.

У травні Верховна Рада підтримала подання президента України про призначення генпрокурором Луценка, який не має достатнього стажу роботи в органах права і вищої юридичної освіти, генпрокурором. Для цього протягом кількох годин в день призначення Рада розглянула й ухвалила законопроект про зниження професійних вимог до керівника ГПУ, документ підписали по черзі голова парламенту і президент, його негайно надрукували у спецвипуску офіційного видання «Голос України», щоб тим надати йому чинності.

XS
SM
MD
LG