Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував трьох затриманих ФСБ «диверсантів» у Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В анексованому Росією Криму підконтрольний Москві Ленінський районний суд Севастополя заарештував на два місяці трьох раніше затриманих російською ФСБ так званих «членів диверсійної групи Міноборони України».

Засідання суду відбувалося у закритому режимі.

Наразі російські силовики не повідомляють імен затриманих. Проте раніше російський телеканал «Дождь» заявив, що серед затриманих є Дмитро Штибліков. За словами брата затриманого Олексія, з яким поспілкувався телеканал «Дождь», про причини затримання він не знає: силовики затримали самого Штиблікова і його дружину. Дмитро перебуває в севастопольській, а дружина – в сімферопольській прокуратурі.

Олексій Штибліков заявив «Дождю», що його брат колись служив в українській армії, але за п’ять-шість років до анексії Криму був уже військовим аналітиком. Він був одним із видавців військового аналітичного журналу, який був закритий навесні 2014 року, а також займався Чорноморським флотом. Саме за це, на думку Олексія Штиблікова, брат потрапив в якісь «списки підозрюваних».

У ФСБ Росії 10 листопада заявили, що напередодні в анексованому Севастополі були затримані «члени диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». Скільки саме людей затримали, у повідомленні не було вказано.

Пізніше цю інформацію спростували в Міністерстві оборони України, назвавши її «фейком».

Це вже не перше повідомлення про затримання «українських диверсантів» у Криму від ФСБ Росії. У серпні російське відомство заявило, що затримало групу, яка готувала теракти на півострові. Влада України заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG