Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко – Гану: рішення щодо доступу «Газпрому» до OPAL не відповідає духу Угоди про асоціацію


Петро Поршенко
Петро Поршенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що рішення Європейської комісії щодо розширення доступу компанії «Газпром» до газопроводу OPAL не відповідає духові Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і договору про Енергетичне співтовариство. Про це він сказав під час телефонної розмови з комісаром ЄС Йоганессом Ганом.

Як повідомляє прес-служба Порошенка, співрозмовники важливу увагу приділили завершенню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також проблемі зміцнення енергетичної безпеки в Європі.

За повідомленням, комісар ЄС запевнив у незмінній і послідовній підтримці України з боку Євросоюзу в питанні відновлення суверенітету й територіальної цілісності, а також всебічного сприяння реформам.

Напередодні Єврокомісія ухвалила рішення про зміну умов використання газопроводу OPAL.

Російський газовий монополіст «Газпром», найбільшим акціонером якого є російська держава, вже давно домагається від ЄС винятку з вимог так званого Третього енергопакету для газопроводу OPAL, що з’єднує російський газогін «Північний потік» із газотранспортними системами Німеччини й країн Центральної Європи. Рішення Єврокомісії значною мірою задовольнило вимоги «Газпрому».

XS
SM
MD
LG