Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі розпочалися Дні Японії в Україні (фотогалерея)

У суботу в Дніпрі розпочалися Дні Японії в Україні. За словами організаторів, це перший такий фестиваль в історії міста.

У його програмі – чимало заходів, які знайомлять зі світом японської культури: безкоштовні майстер-класи, виставки, лекції, демонстрація фільмів тощо.

12 листопада Музей українського живопису презентував велику колекцію японської гравюри та зразків каліграфії, демонстрував виставку японського традиційного одягу та речей вжитку, створення яких стало мистецтвом, запрацювала виставка японської ляльки та паперу, відбуваються майстер-класи з орігамі та фуросікі (мистецтво створення пакування та сумок з відрізів тканини).

Під час урочистого відкриття «Днів» надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі подякував місту за готовність прийняти у себе фестиваль.

«Ці Дні Японії у Дніпрі стануть початком цілого року Японії в Україні», – сказав він.

Дніпро стало третім містом України, яке приймає фестиваль. Вхід на всі заходи – безкоштовний.

Зображення 16x9

Юлія Рацибарська

Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG