Доступність посилання

ТОП новини

Через блокування доріг на Закарпатті розпочато кримінальне провадження – прокуратура


За фактом блокування транспортних комунікацій учасниками акції, організованої громадською організацією «Пересічка», на кордоні з Словаччиною та Румунією розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області на своїй сторінці у Facebook.

Ужгородська та Тячівська місцеві прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом блокування власниками автомобілів з іноземною реєстрацією транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту (ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

У прокуратурі зауважили, що на даний час вже завершено огляд місця подій, який проводився із застосуванням фото-та відеозйомки. «Зафіксовано автомобілі, якими заблоковано дороги, наразі встановлюються їхні власники. Також встановлюються і потерпілі внаслідок блокування держкордону на КПП «Ужгород» та КПП «Солотвино» і спричинена їм шкода», – сказано у повідомленні.

Прикордонники Румунії та Словаччини 12 листопада тимчасово припиняли в’їзд легкових автомобілів до України навпроти пунктів пропуску «Солотвино» та «Ужгород» відповідно. Це відбувалося через незаконне блокування власниками автомобілів з іноземною реєстрацією проїзду до українських пунктів пропуску, повідомляє «Закарпаття онлайн».

Аналогічна акція протесту автовласників відбувалася і навпроти пункту пропуску «Рава-Руська» на кордоні з Польщею. З настанням темряви акція завершилася, інформують прикордонники.

Учасники акції вимагають збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України.

XS
SM
MD
LG