Доступність посилання

ТОП новини

Негода на Прикарпатті: перемети на дорогах, повалені дерева, припинене навчання у школах


Івано-Франківськ – Півметра снігу випало за добу на Прикарпатті. Близько 70 машин спецтехніки працюють на дорогах області. На 14–15 листопада у школах, закладах профтехосвіти, вишах припинене навчання.

Зранку в понеділок сніг перестав падати, але за попередню добу на Прикарпатті випало 50 сантиметрів снігу, в горах більше. Це дво-, а то і тритижнева норма опадів. Майже 40 населених пунктів області були знеструмлені повністю або частково.

На дорогах області у вихідні працювало майже 70 машин спецтехніки, залучали і приватні.

Краще утриматися від поїздок

За даними державної Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, найпроблемнішими є дороги в рівнинних районах – через перемети (Городенківському, Снятинському, Тлумацькому), а також гірські перевали. В неділю рятувальники визволяли із заторів автомобілі біля Гошівського монастиря і на Яблуницькому перевалі, де не могли рухатися великовагові автомобілі.

В Івано-Франківську комунальники кажуть, що залучена вся снігоочисна техніка. Однак розчистити вулиці не вдається, особливо тротуари і прибудинкові території. Ще одна проблема – під вагою снігу падають дерева.

Міський транспорт їздив, однак деякі тролейбусні маршрути були скорочені. Влада, поліція і рятувальники звернулися до людей з проханням утриматися від поїздок приватним транспортом.

У дітей – вимушені канікули

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тимчасово припинила навчання у школах, закладах профтехосвіти 14–15 листопада. Таке ж рішення ухвалили три найбільші виші, коледжі.

Наразі про один вимушений вихідний у школах йдеться в Івано-Франківську і Коломиї, а в Калуші вирішили не зупиняти навчання. Мотивують це тим, що у великих містах не мало би бути проблем з довезенням школярів.

Для очищення ділянок вулиць залучатимуть підприємства й установи. Працюють дві гарячі телефонні лінії про ліквідацію наслідків стихії.

  • Зображення 16x9

    Галина Добош

    Радіо Свобода співпрацюю з 2007 року. Власкор по Івано-Франківській області. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG