Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Послідовниці Саакашвілі – слідом за «Міхо» у відставку пішли Деканоїдзе та Марушевська


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Доброго ранку!

Дві соратниці Міхеїла Саакашвілі – керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе та начальник Одеської митниці Юлія Марушевська оголосили про відставку. Обоє сказали, що зробили все, що могли, але відсутність політичної волі до реформ та втручання у діяльність політиків не залишили їм іншого вибору.

А в цей час не вщухає резонанс навколо призначення 24-річної Анастасії Дєєвої на посаду заступника міністра внутрішніх справ України. Хто знає її особисто, розповідають про комунікабельність, працездатність та професійні якості дівчини. Проте значна частина суспільства ставить запитання: звідки у молодої дівчини 10-річний стаж роботи, чому вона кілька років тому працювала помічником депутатів-регіоналів, та чи впливає на імідж держслужбовця публікація фото з оголеним тілом? Ми зібрали думки людей, що знайомі з новопризначеною заступницею міністра. Ви ж можете почитати і сформувати про все це свою думку.

Бойко вдарив Ляшка

Не лише відвертими фотографіями дивують українців чиновники і політики. А й традиційно бійками. Так, під час погоджувальної ради депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Бойко двічі вдарив лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка (відео як і куди). Конфлікт стався після того, як Ляшко під час засідання заявив, що «Опозиційний блок» і Бойко отримують «інструкції з Москви». Поліція вже порушила з цього приводу справу, а спікер парламенту Андрій Парубій дав доручення регламентному комітету оцінити дії Бойка.

Та на цьому звинувачення політиків у співпраці з «п’ятою колоною Кремля» не закінчились. Фракція «Блок Петра Порошенка» звинуватила фракцію «Батьківщина» у співпраці з представниками «проросійської опозиції» з метою дестабілізації ситуації в Україні. У «БПП» вважають, що «тепер такими є спільні акції «протесту» біля Нацбанку народного депутата Євгена Мураєва і Надії Савченко». Юлія Тимошенко у відповідь обурилась: «Влада намагається «очорнити обдурених вкладників».

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Зізнання «диверсантів»

Представники ФСБ Росії повідомили, що затримані в Севастополі українці Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов «зізналися», що є «військовослужбовцями української розвідки». За словами затриманих, перед ними «стояло завдання збору розвідувальної інформації про склад, дислокацію й організацію нових частин збройних сил Росії на території Криму, підбір об'єктів для здійснення диверсій». Родичі і адвокати вважають, що свідчення були дані під тиском.

Кому трон?

У Запоріжжі стартував інтернет-аукціон з продажу «Залізного трону» із уламків розірваних снарядів і броні – створеної запорізькими волонтерами копії трону з популярного серіалу «Гра престолів». У торгах можуть взяти участь усі охочі, незалежно від країни проживаня. Кошти від продажу трону будуть спрямовані на допомогу бійцям АТО. Аукціон триватиме один тиждень – до 21 листопада.

На завершення три міжнародні новини, де достатньо лише заголовка:

На президентських виборах в Болгарії та Молдові перемогли проросійські кандидати: Румен Радев та Ігор Додон, відповідно.

Засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа допитали у посольстві Еквадору.

А у Польщі провели ексгумацію Леха і Марії Качинських.

А насамкінець – відео підготовки до насування арки на об’єкт «Укриття» четвертого енергоблоку Чорнобильською АЕС.

Дотримуйтесь своєї думки, відстоюйте свої позиції!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG