Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін має намір перевірити причини надання «Київенерго» платіжок із завищеними сумами


Кабінет міністрів має намір перевірити причину надання платіжок із завищеними сумами за жовтень, які отримали від компанії «Київенерго» деякі жителі Києва.

«Потрібно перевірити цю ситуацію. Якщо це помилка – ми розберемося, якщо ні– то мають бути покарані (посадові особи. – ред.) за ці речі», – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Прем’єр зазначив, що посадові особи зазначених компаній можуть притягатися до кримінальної відповідальності за виставляння рахунків за «неадекватними цінами».

«Дехто намагається розхитати ситуацію і нагнати істерію, з’являються платіжки з подвоєними, потроєними цифрами, нереальними абсолютно, завищеними … Я би просив, щоби таких помилок… щодо українських громадян не було», – сказав він.

За словами віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, «Київенерго» пояснює цю ситуацію технічною помилкою. За його словами, платіжки, які вже направлені споживачам, будуть переглянуті.

Напередодні кияни почали отримувати платіжки за опалення за півмісяця подачі тепла – у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться від 55 до 2000 гривень за два тижні роботи радіаторів. Голова наглядової ради «Київенерго» Іван Плачков заявив, що це помилка в розрахунках.

XS
SM
MD
LG