Доступність посилання

ТОП новини

До псевдорозмови Порошенка з Атамбаєвим причетна ФСБ Росії та МЗС Киргизстану – Цеголко


До інциденту з нібито телефонною розмовою між лідерами України та Киргизстану Петром Порошенком і Алмазбеком Атамбаєвим причетні представники ФСБ Росії та МЗС Киргизстану. Про це на сторінці у Facebook написав прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

«Факт цензурування розмови і є свідченням, що за цим стоять ніякі не «пранкери», а російські спецслужби, які ведуть гібридну війну проти України. Але є ще один нюанс. Як спецслужби іншої держави змогли це організувати? Розслідування показало, що, на жаль, не обійшлося без участі працівників зовнішньополітичного відомства Киргизстану. Адже вони сприяли організації розмови, надавши контактні телефони Адміністрації президента Киргизстану. А потім, коли все відбулося, кілька днів не відповідали на дзвінки з України», – повідомив Цеголко.

На сторінці у Facebook Цеголко розмістив фрагмент розмови 2 листопада, яку, як написав речник,«найгрунтовніше відцензурував Кремль».

Цеголко додав, що президент України за останні тижні телефонував багатьом лідерам, щоб отримати підтримку в Генасамблеї ООН проекту резолюції про визнання Криму і Севастополя тимчасово окупованими територіями.

«Порошенко у розмові з кожним світовим лідером називає Росію агресором і вимагає виведення її військ з України. Саме ці речі не готові своїм громадянам розповідати російські спецслужби», – зазначив Цеголко.

17 листопада в інтернеті Володимир Кузнєцов, російський пранкер під псевдо «Вован», опублікував аудіозапис розмови з начебто президентом України Петром Порошенком. На цьому відео він представився президентом Киргизстану.

2 листопада на офіційному сайті президента України з’явилася інформація про телефонну розмову президента Петра Порошенка з Алмазбеком Атамбаєвим, під час якої сторони обговорювали «можливі альтернативні маршрути перевезень української продукції до Киргизстану». Водночас в адміністрації президента Киргизстану спростували факт телефонної розмови Атамбаєва з президентом України.

В Міністерстві закордонних справ України вважають, що метою провокації з псевдо-телефонною розмовою між Порошенком і Атамбаєвим було перешкодити просуванню Україною в ООН резолюції про порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

XS
SM
MD
LG