Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада зафіксувала порушення закону про квоти, призначені перевірки – Костинський


Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала порушення закону про квоти.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook член Нацради Сергій Костинський, зокрема, на радіо «Шансон» частка пісень українською мовою на добу становила 21% (має бути не менше ніж 25%), на радіо «Kiss FM» – 21% на добу, «Ретро FM» – 24% на добу, «М FM» – частка україномовних пісень в проміжку між 15:00 та 22:00 склала 3% (має бути принаймні 25%).

Нацрада призначила позапланові перевірки на цих радіостанціях.

За словами Костинського, в разі підтвердження порушень до ліцензіатів будуть застосовані санкції.

8 листопада набули чинності зміни до закону України «Про телебачення і радіомовлення», які встановлюють квоти на пісні українською мовою на радіо, а також українську мову ведення радіоефіру. Цей закон Верховна Рада ухвалила 16 червня, президент підписав його 6 липня. Документ, зокрема, передбачає, що частка пісень державною мовою має становити упродовж першого року не менше ніж 25 відсотків, другого – не менше ніж 30 відсотків і третього – не менше ніж 35 відсотків.

Від дня набрання чинності мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити упродовж першого року – не менше від 50%, упродовж другого – не менше від 55%, протягом третього – не менше від 60%.

XS
SM
MD
LG