Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Третя річниця Революції гідності. Можливі провокації


Доброго ранку!

Сьогодні – третя річниця Революції гідності.

Під час проведення масових заходів у Києві з цієї нагоди залишається підвищеним рівень терористичної загрози, повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк. «Російські спецслужби та внутрішні антидержавні, деструктивні сили не полишають намірів здійснення провокацій... Для здійснення провокативних дій може використовуватись патріотична риторика і гасла. Будьмо уважні. Втім, правоохоронці цілковито готові до будь-яких викликів і не допустять реваншу антидержавних сил», – зазначив радник голови МВС.

Напередодні річниці в рамках розслідування справи про загибель Героїв Небесної сотні як свідка допитали Петра Порошенка. Допит президента України у суботу, 18 листопада, тривав близько 6 годин у приміщенні його адміністрації. І це єдина інформація щодо цього. Більше деталей невідомо. Крім того, у ГПУ оголосили, що наприкінці листопада мають допитати і Віктора Януковича. Теж як свідка.

Наразі ж на лаві підсудних перебувають п’ятеро працівників розформованого спецпідрозділу «Беркут». Жоден винний у вбивствах на Майдані досі не покараний.

Від України до подій у світі.

Залізнична катастрофа в Індії. 14 вагонів експрес-потяга Патна – Індор зійшли з рейок у штаті Уттар-Прадеш на півночі Індії. Загалом у 23 вагонах потяга було близько 2 з половиною тисяч пасажирів. Число жертв вже сягнуло понад сотню.

«Псевдоуніверситет» Трампа. Обраний майбутній президент США Дональд Трамп виплатить 25 мільйонів доларів компенсації в рамках досудової угоди у справі про шахрайство, пов’язаної з так званим «Університетом Трампа».

Швейцарський супровід росіян. Винищувачі Військово-повітряних сил Швейцарії супроводжували літак делегації Росії, що летів на саміт АТЕС у Перу, в межах швейцарського повітряного простору. Москва зажадала пояснень. Швейцарія відповіла: це була звичайна перевірка.

Перепоховання Качинських. Тіла колишнього президента Польщі Леха Качинського і його дружини Марії перепоховали у польському місті Кракові після проведення ексгумації в рамках нового розслідування Смоленської авіакатастрофи.

А канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила балотування на четвертий термін. 62-річна Ангела Меркель є канцлером Німеччини з 2005 року.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Підсумки переговорів ООН зі зміни клімату. 47 найбідніших країн світу зголосилися перейти на 100 відсотків відновлюваної енергетики до середини століття. А США, Мексика та Канада заповзялися вже до 2025 року досягнути 50-відсоткового показника. Україна на офіційному рівні теж зробила безпрецедентний для себе крок, заявивши про підтримку низьковуглецевого розвитку. Про це детальніше нам розповіли представники української делегації – радник міністра екології та природних ресурсів Тарас Бебешко і директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Світлана Гринчук.

Також до Вашої уваги аналітичні статті Тараса Марусика «Мовний закон» Ківалова-Колесніченка і засідання КСУ, яке може стати історичним» та «Українська тема і гнилий товар Путіна», авторства Віталія Портникова.

Наостанок інтерв’ю з Сергієм Жаданом (він розповів про «Психо-тур», війну і повалення стереотипів у голові), а також відеоісторія про Володимира Чайку (за 15 років роботи колишній співробітник київського метрополітену перетворив під’їзд свого будинку майже на палац).

Плекайте добру пам’ять про Героїв. Вони ж бо не вмирають!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG