Доступність посилання

ТОП новини

Рух транспорту в центрі Києва обмежений, на вулицях багато силовиків


У центрі Києва вночі 21 листопада був обмежений рух транспорту кількома вулицями, прилеглими до урядового кварталу, включно із частиною Хрещатика. Також перед 6:00 у центрі розташувалися підрозділи Національної гвардії.

Уночі 21 листопада на офіцйному сайті Національної поліції з’явилося повідомлення із проханням до всіх учасників масових заходів у День гідності і свободи «поставитися з розумінням до роботи правоохоронців... а також заздалегідь планувати свій маршрут з урахуванням перекритих ділянок вулиць».

Під час проведення масових заходів у Києві до третьої річниці Революції гідності рівень терористичної загрози залишається підвищеним, повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Він зазначив, що до охорони громадського порядку 21-22 листопада в Києві буде залучено 6 тисяч правоохоронців, а загалом по Україні – 15 тисяч.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан – після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість загинули в лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG