Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: перерахунку всіх платіжок за опалення за жовтень не буде, перерахунок буде в 650 будинках


У Київській міській державній адміністрації заявляють, що підстав для перерахунку всіх платіжок за опалення за жовтень немає.

«Міська влада спільно з представниками Мінрегіонрозвитку і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провели ретельну перевірку нарахувань, у тому числі, методики, яка базується на кількості опалювальних днів та температурі зовнішнього повітря. За висновками перевірки, нарахування за методикою були здійснені коректно і підстав для перерахунку немає», – заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, якого цитує прес-служба адміністрації.

Він нагадав, що перерахунок здійснюватиметься в 650 житлових будинках, де з різних причин не були вчасно зняті показники лічильників і мешканцям було помилково нараховано за нормативом.

«Київ також готує пропозиції щодо удосконалення зазначеної методики, аби ліквідувати різницю в нарахуваннях між будинками, де встановлені лічильники і там, де вони відсутні», – додав представник КМДА.

Напередодні голова комісії Дмитро Вовк в коментарі Радіо Свобода заявив, що НКРЕКП проаналізує надання платіжок із завищеними сумами за жовтень, які отримали від компанії «Київенерго» деякі жителі Києва.

У Кабміні також заявили про намір перевірити причину отримання таких платіжок.

У Київенерго» високі рахунки за опалення пояснили методикою, згідно з якою тариф розраховується з прив’язкою до середньомісячної температури і кількості днів опалювального періоду.

Деякі кияниотримали платіжки за опалення за півмісяця (за жовтень) подачі тепла – у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться на суми від 55 до 2000 гривень.

XS
SM
MD
LG