Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк: через пошкодження відділення «Сбербанку» силовики відкрили провадження


Мітингувальники трощать відділення російського «Сбербанку» у Києві, 21 листопада 2016 року
Мітингувальники трощать відділення російського «Сбербанку» у Києві, 21 листопада 2016 року

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявляє, що за фактом пошкодження активістами приміщень відділення російського «Сбербанку» і нібито офісу Віктора Медведчука силовики відкрили кримінальні провадження за статтями «хуліганство» і «навмисне пошкодження майна».

«У цьому контексті відкрито кримінальне провадження за статтями «хуліганство» та «навмисне пошкодження майна». Я вважаю, погроми неприпустимими», – сказав він в ефірі Радіо Свобода.

21 листопада у Києві група радикальних демонстрантів влаштувала невелику пожежу у приміщенні, яке, за їхніми словами, є офісом проросійського діяча Віктора Медведчука. Поліція не завадила нападу на будівлю офісу, де активісти вибили вікна і зламали камери спостереження. Радикали побили вікна й у приміщенні відділку «Сбербанку Росії», розташованому неподалік.

Перед цим на майдані Незалежності в Києві, де відбувалося віче з нагоди річниці початку Революції гідності, активісти підпалили кілька автомобільних покришок. Учасники акції пронесли їх, влаштувавши штовханину з силовиками і прорвавши їхній кордон із вигуками «Революція!».

21 листопада Україна відзначає День гідності і свободи. Це свято встановлене в пам’ять про початок цього дня 2013 року подій Євромайдану після того, як влада тодішнього президента Віктора Януковича вирішила зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Наступними місяцями події Євромайдану переросли в Революцію гідності в лютому 2014 року.

XS
SM
MD
LG