Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: у справах щодо злочинів на Майдані обвинуваченими є 152 людини, тривають суди


Юрый Луценко
Юрый Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що у справах щодо злочинів на Майдані обвинуваченими є 152 людини, щодо них тривають судові процеси.

«Щодо 152 людей, яких обвинувачують у злочинах проти Майдану, тривають судові процеси, ще приблизно 190 є підозрюваними», – сказав він.

Він також зазначив, що справи про економічні злочини колишнього президента Віктора Януковича після уточнення закону щодо заочного засудження будуть передані до суду.

«Але ми би хотіли використати наднаціональний орган, яким є Міжнавродний кримінальний суд, для покарання диктатури, що перейшла від масової корупції до злочинів проти людяності, це дуже важливо не лише для України… Така диктатура має бути покарана наднаціональним органом, це було б більш ефективно», – наголосив Луценко.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG