Доступність посилання

ТОП новини

Москалькова просить Лутковську допомогти звільнити затриманих російських військових


Тетяна Москалькова
Тетяна Москалькова

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявляє, що підготувала запит до української колеги Валерії Лутковської з проханням сприяти звільненню російських військових, затриманих Службою безпеки України.

«Я, зі свого боку, зараз підготувала запит Лутковської – уповноваженої з прав людини – з проханням, щоб вона відвідала наших військовослужбовців і сприяла їх швидкому звільненню», – сказала Москалькова 22 листопада.

Напередодні в Міноборони Росії заявили, що співробітники Служби безпеки України «незаконно затримали» в анексованому Криму двох російських військових і вивезли їх на територію Миколаївської області України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав затримання «незаконною провокацією».

У Службі безпеки України заявили, що затримали на адмінмежі з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію. За даними спецслужби, затримання відбулося поблизу КПВВ «Чонгар» на території, що контрольована Україною.

Голова СБУ Василь Грицак 22 листопада заявив, що колишні українські військовослужбовці знали, що проти них у 2015 році порушили кримінальні справи щодо державної зради. У СБУ заявили, що отримали інформацію про те, що підозрювані намагаються провести корупційну оборудку і незаконно отримати на українській території певні документи за матеріальну винагороду. «Для цього вони прибули на КПВВ «Чонгар», де мали зустрітись із кур’єром. Відслідкувавши пересування кур’єра, оперативникам спецслужби вдалося зафіксувати місце перебування зрадників. Під час перебування на підконтрольній українській владі території вони були затримані правоохоронцями», – заявили в СБУ.

XS
SM
MD
LG