Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Януковича нарешті допитають


Доброго ранку!

Не те потрощили. В організації «Український вибір» повідомили, що офіс Віктора Медведчука внаслідок нападів групи людей 21 листопада пошкоджений не був. За фактом пошкодження приміщень відділення російського «Сбербанку» і нібито «офісу» Віктора Медведчука силовики відкрили кримінальні провадження за статтями «хуліганство» і «навмисне пошкодження майна». Крім цього, поліція Києва шукає невідомих, які кидали пляшки із запалювальною сумішшю неподалік від будівлі телеканалу «Інтер».

Чи справді радикалізм в Україні на хвилі популярності? Читайте про це у матеріалі «Ультраправі в Україні: вплив реальний чи міфічний?»

Нарешті допитають?

Святошинський районний суд Києва готовий організувати допит у режимі відеоконференції екс-президента України Віктора Януковича. За попередньою інформацією відбудеться це 25 листопада. Допитуватимуть Януковича як свідка у справі п’ятьох екс-бійців спеціального полку спецпризначення МВС «Беркут». Втім, сторона обвинувачення вже сумнівається, чи не завадять прокуратурі поставити Віктору Януковичу запитання. «Я впевнений, що у Януковича є текст, який він хотів озвучити, це є частиною сценарію. Ми можемо перевірити це, ставлячи свої запитання», – сказав прокурор Генпрокуратури України Олексій Донський.

Наразі ж за повідомленням генпрокурора України Юрія Луценка, у справах щодо злочинів на Майдані обвинуваченими є 152 людини, ще приблизно 190 є підозрюваними.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

«Купували» диплом – потрапили під арешт»

Служба безпеки України затримала на адміністративному кордоні з Кримом двох військових із «того боку». СБУ стверджує, що це – Максим Одинцов і Олександр Баранов, які після анексії Криму перейшли на бік Росії і зрадили присягу. За словами голови СБУ Василя Грицака, за Одинцовим та Барановим почали стежити після того, як ті звернулися до одного з українських вишів, аби «купити» там дипломи і отримати офіцерські звання в російській армії. Наразі затримані перебувають під арештом, за них встановлено заставу у кількасот тисяч гривень.

Росія розмістила ракетні комплекси на Курилах

Тим часом Росія розмістила на Курильських островах берегові ракетні комплекси «Бал» і «Бастіон» і пояснила, що це «у зв’язку з агресивною політикою НАТО». Північноатлантичний альянс у відповідь звинуватив Москву в «агресивній військовій риториці».

«Америка понад усе!»

Новообраний президент США Дональд Трамп накреслив свої плани на перші 100 днів президентства. Із запланованого – вихід із Транстихоокеанського партнерства. Крім того, Трамп має намір попросити Пентагон розробити всеосяжний план щодо захисту інфраструктури США від кібератак.

Про наслідки виборів президента у США для України йдеться в інтерв'ю з професором Френсісом Фукуямою.

Дві цифри дня:

150 тисяч гривень витратять на закупівлю календарів для заводу «Укроборонпрому»;

27 мільйонів гривень розіграли дві споріднені фірми Нацполіції на закупівлю берців.

І одне відео:

Про те, як перед генеральним консульством Росії у Львові кримчани влаштували флешмоб. Із піску вони зробили карту Криму і встановили 1000 зелених іграшкових солдатиків, які символізували «зелених чоловічків», які почали окупацію півострова рівно 1000 днів тому.

Підставляйте одне одному плече, подавайте руку!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG