Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив сину Джемілєва виїжджати за межі Росії – Полозов


Микола Полозов
Микола Полозов

Астраханський суд Росії виніс рішення про здійснення адміністративного нагляду над Хайсером Джемілєвим, що дозволяє йому виїжджати за межі Росії. Про це на сторінці у Facebook повідомив адвокат сина Мустафи Джемілєва Микола Полозов.

«Рішення про встановлення адміністративного нагляду стосовно Хайсера Джемілєва скасовано. Ключовий аргумент – визнання його органами Російської Федерації громадянином України без будь-яких застережень. Фраза в апеляційному визначенні: «після відбуття покарання Джемілєв Х.М. не має законних підстав для перебування на території Російської Федерації і підлягає виїзду на територію іноземної держави», – написав Полозов.

Також він додав, що планує зустрітися з Джемілєвим в колонії.

Термін відбування покарання Хайсера Джемілєва закінчується в суботу, 26 листопада, проте за російським законодавством, його мають звільнити в останній робочий день перед завершенням терміну, тобто в п'ятницю, 25 листопада.

У 2013 році Хайсера Джемілєва визнали винним у вбивстві з необережності знайомого родини Февзі Едемова з батьківської рушниці.

Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили поновити розслідування його справи. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край Росії.

Верховний суд Російської Федерації скоротив на півтора року термін ув'язнення в 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для Хайсера Джемілєва. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив йому міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі.

Хайсер Джемілєв відбуває покарання в Астраханській колонії №10.

XS
SM
MD
LG