Доступність посилання

ТОП новини

МВС не братиме участі в провокації Януковича – Аваков про блокування доставки екс-«беркутівців»


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Національна поліція та Національна гвардія, «як тільки буде технічна можливість», забезпечать доставку до суду п’яти екс-«беркутівців», обвинувачуваних у розстрілі активістів Майдану в лютому 2014 року. Про це 25 листопада написав у Facebook міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Янукович вже достатньо спровокував крові та бід в Україні. МВС не буде брати участь у черговій провокації московської маріонетки і вступати у силовий конфлікт із протестувальниками. Тим більш, що точка зору і мотиви цих людей нам зрозумілі і багато у чому ми їх поділяємо», – вказав Аваков.

Святошинський районний суд Києва вирішив перенести засідання з допиту через відеозв’язок із російського суду колишнього президента України Віктора Януковича на 28 листопада на 13:00.

Таке рішення суд ухвалив після того, як на засідання 25 листопада не змогли доправити підсудних у справі, в якій Янукович мав вступати свідком – колишніх «беркутівців», обвинувачених у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року. Це сталося через блокування активістами СІЗО в Києві, де утримують екс-«беркутівців».

Янукович заявив, що прибуде на суд 28 листопада, але закликав гарантувати проведення засідання.

XS
SM
MD
LG