Доступність посилання

ТОП новини

Янукович каже, що під час втечі з України вивіз лише «ручну поклажу»


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Екс-президент України Віктор Янукович заявляє, що під час втечі з України у 2014 році вивозив лише ручну поклажу.

«Що стосується якихось грошей, про які писали, то на сьогоднішній день ні в одному банку не знайдено і центу моїх грошей. У мене не було і немає ніяких рахунків. Я з України нічого не вивозив, крім особистих речей, що були ручною поклажею», – заявив Янукович 25 листопада на прес-конференції у російському Ростові-на-Дону, відповідаючи на питання, скільки грошей він вивіз з України.

Екс-президент Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

У п’ятницю Святошинський районний суд Києва вирішив перенести засідання з допиту Віктора Януковича через відеозв’язок із російського суду на 28 листопада.

Таке рішення суд ухвалив після того, як на засідання 25 листопада не змогли доправити підсудних у справі, в якій Янукович мав вступати свідком – колишніх «беркутівців», обвинувачених у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року. Це сталося через блокування активістами СІЗО в Києві, де утримують екс-«беркутівців».

XS
SM
MD
LG