Доступність посилання

ТОП новини

Янукович про Льовочкіна: можливо, він причетний до розгону Євромайдану, але доказів не маю


Сергій Льовочкін
Сергій Льовочкін

Колишній президент Віктор Янукович заявив, що не виключає ймовірності причетності до розгону мітингувальників у ніч на 30 листопада 2013 року у Києві Сергія Льовочкіна, який тоді був головою Адміністрації президента, а нині є депутатом Верховної Ради від «Опозиційного блоку». Про це Янукович сказав під час допиту в режимі відеоконференції у справі 5 бійців розформованого силового підрозділу «Беркут», що триває у понеділок у Святошинському районному суді Києва.

«Мені весь час кажуть про Льовочкіна. Я відповідав: так, можливо, він мав до цього причетність. Можливо. Але жодних доказів цього у мене особисто не було. І слідство їх не встановило», – зазначив він.

«Тому якщо це було так, нехай зараз влада це доведе. Якщо не доведе, то нехай це буде на його совісті. Якщо він не винен, то хто таке казав про нього, має перед ним вибачитися», – додав Віктор Янукович.

Раніше цього місяця міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Льовочкін є «автором розгону Майдану». Сам Сергій Льовочкін спростував таку інформацію і звинуватив міністра у брехні.

Наживо:

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.

XS
SM
MD
LG