Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: безрезультатна зустріч у «нормандському форматі»


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Доброго ранку!

Безрезультатна зустріч у «нормандському форматі»

Переговори міністрів закордонних справ «нормандського формату» щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу, які відбулися в Мінську, не дали ніяких конкретних результатів. Голова МЗС України Павло Клімкін у відсутності поступу звинуватив Росію. За його словами, Москва не погодилася з жодним із головних пріоритетів, визначених для переговорів. «Те, що хоче російська сторона, – це, фактично, легітимізувати свій протекторат або колонію на Донбасі», – наголосив Клімкін.

Знову допитати «батю»

Після відео допиту у справі «беркутівців» Генеральна прокуратура України знову викликає колишнього президента Віктора Януковича на допит 5 і 9 грудня. Цього разу вже як підозрюваного. Крім нього, допитати прокурори мають намір і колишнього міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову. У повістці зазначається, що Богатирьова має з’явитися на допит 7 грудня.

Четвертий реактор накрили конфайнмент​ом

В Україні 29 листопада офіційно відкрили нову гігантську структуру, конфайнмент, який надалі запобігатиме витоку радіації зі зруйнованого внаслідок катастрофи 1986 року на Чорнобильській АЕС четвертого енергоблоку. Споруда висотою 108 метрів коштувала приблизно 1,6 мільярда доларів. Нова арка здатна витримувати землетруси і екстремальні погодні умови і має вберегти від випромінювання зі зруйнованого реактора щонайменше впродовж століття. Вражаюче відео цієї історичної події за посиланням.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

«Крематорій» на узвозі

Киянам показали фасад нової будівлі «Театру на Подолі», що на Андріївському узвозі. Будівлю зводили харківські архітектори на гроші корпорації «Рошен», яка виступила меценатом проекту. Втім, уже до відкриття фасаду споруди в соцмережах прокотилася хвиля обурення. Будівлю порівнюють з «чорнобильським енергоблоком» і навіть – «крематорієм». Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що без врахування думки фахівців і громадськості щодо зовнішнього вигляду будівлі Театр на Подолі зданий в експлуатацію не буде.

Зневоднений Торецьк

Пошкоджений водовід, який на 90% забезпечує потреби Торецька в воді, відремонтують за два дні. Але якщо не буде форс-мажорів, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Наразі потрібно замінити чотири метри водогінної труби. Зараз воду жителям Торецька підвозять в автоцистернах, але машин катастрофічно не вистачає. Люди обурені, під загрозою система опалення через те, що городяни зливають звідти воду.

Депутатська нульова активність

У громадянській мережі «Опора» заявляють, що 99 із 423 народних депутатів продемонстрували нульовий показник продуктивності законотворчої роботи протягом 2 років. Антилідерами є представники «Опозиційного блоку» Наталія Королевська (жоден із 97 законопроектів не став законом), Юрій Солод (79 безрезультативних законопроектів), Дмитро Шпенов (69) та позафракційний Євгеній Мураєв (90).

Незрівнянний Ломаченко

На завершення сьогодні привід для гордості. А саме новина про те, що боксера-професіонала Василя Ломаченка неформально назвали найкращим боксером світу, незалежно від вагової категорії. Приводом стала переконлива перемога Ломаченка в останньому двобої з раніше непереможеним ямайським боксером Ніколасом Волтерсом. «З часу найкращих років молодого Мухаммеда Алі не було нікого, подібного Ломаченку, включно з Мейвезером, який є великим, надзвичайним технічним боксером. Ніхто не мав такого поєднання технічної досконалості та балансу, яке має Ломаченко», – розхвалив свого підопічного промоутер Василя Ломаченка Боб Арум.

Попри труднощі нам є чим пишатись. Тож пишаймось і самі досягаймо висот!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG