Доступність посилання

ТОП новини

Як зупинити інформаційну агресію Кремля (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Газета «День» констатує, що з початком реальної війни в Україні виникла потужна хвиля волонтерських організацій та різних громадських об’єднань, які розпочали власні проекти протидії країні-окупанту. Зокрема, «Інформаційний спротив», «Інформнапалм», «Стопфейк», «Кібер-хунта» та інші. Вони виявилися набагато вагомішими, ніж зусилля створеного для цієї мети в уряді окремого міністерства, переконує видання. З огляду на тривалий характер російської інформаційної гібридної загрози, одним із базових інструментів протидії інформаційним атакам Кремля могли б стати саме профільні неурядові громадські організації. На цьому газета наголошує в статті «Як зупинити інформаційну агресію Кремля».

Судовий процес довкола Віктора Януковича нагадує боротьбу дракона з драконом, де, за будь-якого результату, з'являється новий дракон, переконує дописувач газети «День». Він вважає, що Янукович – заручник, якого Кремль використовує на власний розсуд. Про те, наскільки вдало це у нього виходить, йдеться в статті «Почесний свідок».

Дописувач газети «Голос України» коментує зловтіху декого з українського політикуму щодо відмови Україні безвізового режиму. Він вважає, що коли дехто починаєте радіти програшу власної держави тільки через те, що це може ілюзорно послабити позиції свого президента та зробити його вразливішим, то це вже за межею добра і зла. Якщо політик, активіст, просто громадянин не любить чи критикує свою владу – це не лише нормально, але навіть добре. Але коли ти радієш програшу своєї країни, то ти вже знайшов своє місце в окопах. І ці окопи з протилежного боку, наголошує дописувач.

Газета «Україна молода» інформує, що з початком нового року Україна трансформуватиме свою пенсійну систему на принципово новий лад. Йдеться про поступовий перехід на накопичувальну пенсійну систему і про відмову від солідарної. Солідарну систему Україна успадкувала від СРСР. Тоді весь пролетаріат дружно «скидався» на Пенсійний фонд, а Фонд утримував пенсіонерів. Але співвідношення вікових категорій було принципово іншим, тому не виникало проблем з тим, щоб п’ятеро робітників годували одного пенсіонера. Зараз усе виходить майже з точністю до навпаки. Сьогодні кожен третій українець – пенсіонер. Ситуація складається патова, і вихід полягає в тому, аби змінити систему виплати пенсій. Докладніше «Україна молода» розповідає в публікації «Важка «ломка».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG