Доступність посилання

ТОП новини

Режим Сирії заявив про захоплення ще одного району Алеппо, повстанці заперечили


Після повітряного удару по колоні втікачів із «повстанського» району Джибб-аль-Кебе, Алеппо, 30 листопада 2016 року
Після повітряного удару по колоні втікачів із «повстанського» району Джибб-аль-Кебе, Алеппо, 30 листопада 2016 року

Владний режим Сирії заявив, що захопив іще один цілий район міста Алеппо на півночі країни, досі контрольований повстанцями, та опозиційні повстанці заперечили це й пообіцяли боротися далі.

Сили режиму президента Башара аль-Асада оголосили, що тепер контролюють весь район міста Шейх-Саїд. Тим часом Бюро спостереження за правами людини в Сирії, що працює в Лондоні і має інформаторів на місцях подій, повідомляє з посиланням на бійців опозиції, що третину цього району все ще контролюють повстанці.

Також, за даними бюро, удари сирійської урядової і російської авіації по «повстанській» частині Алеппо в середу різко посилилися і вже спричинили загибель не менш ніж 45 цивільних мешканців.

Тим часом сирійські урядові сили заперечують повідомлення Бюро спостереження за правами людини, що вони затримують і допитують сотні цивільних мешканців, що втікають із-під ударів по «повстанських» районах до відносно спокійніших частин Алеппо, які контролює режим.

Унаслідок боїв протягом останнього тижня повстанці втратили понад третину території Алеппо, що перебувала під їхнім контролем від 2012 року, і можуть втратити всю цю територію, бо наступ урядових сил за підтримки бойової авіації Росії триває. Цей наступ спричинив масову втечу з «повстанської» частини міста близько 50 тисяч цивільних мешканців із загалом кількох сотень тисяч, що перебували там.

XS
SM
MD
LG