Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко заявляє, що передав спецслужбам США компромат на Порошенка


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Народний депутат Олександр Онищенко заявляє, що передав спецслужбам США компромат на президента України Петра Порошенка. Про це він заявив виданню «Українська правда».

Він зазначив, що звинувачення СБУ проти нього є відповіддю на статтю видання «Страна», де він звинувачує Адміністрацію президента України в скуповуванні голосів в парламенті через нього та кількох інших депутатів.

«Це відповідь на вчорашню статтю. В мене багато компромату на Порошенка. Тож зараз почнеться, що це рука Кремля», – сказав він.

«Передав. Американським спецслужбам 29 листопада. Вони прилітали до мене в Європу», – відповів Онищенко на запитання, чи передавав він цей компромат комусь.

Депутат також спростував інформацію про наявність у нього паспорта Росії.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає, в Адміністрації президента цю заяву Онищенка не коментували.

Раніше сьогодні у Службі безпеки України повідомили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

Також, як заявив керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, отримані під час слідства факти свідчать про наявність в Онищенка паспорта громадянина Росії.

Як стверджують в СБУ, Онищенко погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні.

Раніше в НАБУ заявили, що Онищенка підозрюють в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень.

Сам Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

У липні Верховна Рада України позбавила Онищенка депутатської недоторканності. Наприкінці липня депутат повідомив, що перебуває у Лондоні, але зазначив, що не має наміру просити там про політичний притулок. На допит НАБУ до Києва він не прибув.

Усього в рамках цього кримінального провадження затримані 12 підозрюваних. У серпні Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук.

XS
SM
MD
LG