Доступність посилання

ТОП новини

Росії бракує кваліфікованих військових (огляд преси)


Кремль нині в пошуку військових, констатує газета «День». Окупація Росією частини території України та участь у конфлікті в Сирії спричинила неабияку проблему з укомплектуванням підрозділів кваліфікованими військовими спеціалістами. Для вирішення проблеми агресор дозволив служити за контрактом іноземцям без набуття російського громадянства. А також їхню участь у бойових діях, зокрема за кордоном, під час «міжнародних конфліктів». Видання наголошує, що для України це сформований виклик, який означає, що Росія може у надзвичайно короткі строки використати масову армію вторгнення та окупації під виглядом операції військових підрозділів Росії «з підтримання миру та боротьби з терористичними й екстремістськими організаціями». Більше про те, чим загрожує Україні залучення осіб без громадянства та іноземців до військової контрактної служби в збройних силах Росії, експерти «Дня» аналізують у статті «Гарматне м'ясо для Кремля».

Між Україною і Росією – новий скандал, констатує газета «Сегодня». У Херсонській області вперше за два роки військового конфлікту поновилися масштабні навчання української армії. У Росії це розцінили як акт агресії. Незважаючи на скандал і можливе загострення, показати «м'язи» було важливо, переконані експерти газети. Вони вважають, що коли Україна не буде тримати «порох сухим», то буде вразливіша. Заголовок публікації – «Навчання розлютило Росію».

Другого грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства, нагадує газета «День». Сотні українців стають жертвами торгівлі людьми щороку, хоча форми того, як це відбувається, змінюються. Видання інформує, що у зв’язку з конфліктом на Донбасі з’явились нові для України форми торгівлі людьми. Про них докладніше розповідає газета «День».

«Четвірки замало: з наступного року стипендії платитимуть по-новому і лише половині студентів-бюджетників». У публікації під таким заголовком газета «Голос України» аналізує новий порядок нарахування стипендій. Тепер її отримуватимуть лише студенти, які посіли вищі місця в рейтингу, складеному навчальними закладами. Для вишів мінімальна стипендія становитиме 1100 гривень, а кращі студенти отримуватимуть 1600 гривень, на рівні прожиткового мінімуму.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG