Доступність посилання

ТОП новини

Харківські замість донецьких (огляд преси)


«Український тиждень» стверджує, що завдяки Януковичу Кремль спробував вирішити два завдання. Показати, що не заважає Києву в розслідуваннях злочинів, та озвучити вустами екс-президента необхідні тези передусім для своїх прихильників в Україні. Тижневик пише, що прокремлівські політики в Україні тяжіють до образу «нейтральних пацифістів» і не можуть дозволити собі публічно висловлюватися в дусі відвертої російської пропаганди. Таким чином, Янукович, по суті, єдиний «легітимний» інструмент для озвучування відверто кремлівських тез про події на Майдані, у Криму та на Донбасі для широкої аудиторії. На цьому тижневик наголошує в статті «Легітимна» спроба впливу».

В цьому ж числі «Український тиждень» розповідає – якими є амбіції та можливості новоствореної партії Рабіновича-Мураєва. Видання пише, що граючи у «справжню опозицію» засновники партії «За життя» намагаються урвати шматок колишнього електорату Партії регіонів і розраховують зібрати голоси найбільш проросійськи настроєної частини українського електорату, і насамперед – «нічийний» електорат КПУ Петра Симоненка. Про це видання пише в матеріалі «Харківські замість донецьких».

Тижневик «Новое время» називає співвітчизників, які, на думку редакції, в останній рік спрямовували Україну вперед. Зараз, як зазначає видання, в країні скрізь – починаючи з соцмереж і закінчуючи особистим спілкуванням – багато критики, агресії, розчарування і приреченості. Людям потрібні якісь орієнтири, якісь життєстверджуючі приклади. Тому редакція вирішила назвати правильних, на їхню думку, людей. Тих, хто встановлює нові стандарти в різних сферах життя України. Серед них «Новое время» називає такі прізвища: Лілія Гриневич, Мустафа Наєм, Віталій Шабунін, Святослав Вакарчук, Джамала.

«І приймеш ти смерть від коня свого» – саме цей рядок спадає на думку редактора «Дзеркала тижня» Юлії Мостовій після ознайомлення з одкровеннями депутата Олександра Онищенка, який таємно задокументував аудіо- і відеофакти «політичної корупції» Петра Порошенка і його наближених. І річ не у захопленні Онищенка кіньми, зазначає авторка. А в тому, що якби не Порошенко і не його довірені у Верховній Раді, не було б депутата на ім'я Олександр Онищенко. Видання пише, що якщо раніше до Петра Порошенка застосовувалася тактика «тисячі дрібних порізів», то тепер дії Онищенка можуть призвести до нокдауну, а, можливо, й нокауту. Це може спричинити дострокові парламентські, а там – і президентські вибори. А перевибори без визрілої в суспільній свідомості якісної альтернативи так само небезпечні, як і стомлене гниття і «нічогонеробіння», наголошує автор у статті «Пірнають усі!».

Реформування нинішньої системи охорони здоров'я – найбільше потрясіння для жителів всієї країни, стверджує тижневик «Фокус». Адже превентивна медицина, що раніше не застосовувалась в Україні, дозволить не тільки уберегтися від прихованих хвороб, а й істотно заощадити гроші. Глава МОЗ Уляна Супрун розповіла «Фокусу», якою буде безкоштовна медицина і яка її ефективність в українських реаліях. Заголовок статті – «Лікарські таємниці».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG