Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: телевежа на Карачуні запрацювала, але чи зменшить це рівень пропаганди Кремля?


Вітаємо!

«До Авакова можуть бути претензії, але не за Княжичі»

Через фатальну стрілянину між правоохоронцями​ з відрядження у Канаді повернеться міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Розслідування трагедії, в якій загинуло 5 правоохоронців, взяв під особистий контроль генеральний прокурор України Юрій Луценко. Безпосереднє слідство веде прокуратура Київської області. Експерти вказують на кілька незрозумілих деталей в офіційній версії трагедії, а ветерани кримінального розшуку не розуміють самого факту стрілянини на ураження.

Фоторепортаж з місця перестрілки за цим посиланням.

Через Онищенка затрусило коаліцію?

Обвинувачений у корупції народний депутат Олександр Онищенко виступив із черговими викривальними заявами на адресу президента Петра Порошенка та його близького оточення. За словами Олександра Онищенка, його фірми могли регулярно вигравати тендери в державної компанії «Центренерго» на постачання газу завдяки тому, що він віддавав частину коштів людям із близького оточення глави держави. З кожної тисячі кубометрів газу, за твердженням Онищенка, він віддавав 2000 гривень готівки. Крім того, в британській газеті The Independent вийшла стаття, де наводені слова Олександра Онищенка про те, що на прохання неназваного високопосадовця він свого часу витратив близько 30 мільйонів доларів на кампанію проти тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка.

Телевежа на Карачуні запрацювала

Два з половиною роки знадобилось, аби відновити телевежу на горі Карачун, що біля Слов’янська на Донеччині. Перший сигнал інженери дали в присутності президента України Петра Порошенка (ось відео). Звідси подаватиметься сигнал 14 національних та регіональних телеканалів. Сигнал із відновленої споруди сягатиме на понад 60 кілометрів. Щодо непідконтрольної території – лише на частині окупованої Горлівки місцеві мешканці зможуть бачити українські телеканали і чути радіо.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Італія після референдуму

В Італії почалася чергова, цього разу – безпрецедентна урядова криза. Прем’єр-міністр Маттео Ренці подав у відставку після провалу конституційної реформи, яку на референдумі в неділю не підтримали майже 60 відсотків виборців. «Хотів зменшити кількість крісел в парламенті, а без крісла залишився сам», – з гіркотою пожартував Маттео Ренці. Опозиційні партії популістів святкують перемогу і вимагають негайних виборів до парламенту. Можливі сценарії розвитку подій зібрала наш кореспондент у Римі.

У продовження італійської теми пропонуємо почитати розповідь і про «Неймовірні пригоди італійців у «Новоросії». Зазвичай угруповання «ЛНР» та «ДНР», які визнані в Україні терористичними, користуються візитами іноземців, аби заявити про «міжнародне визнання» цих угруповань. Проте цей приїзд італійців пройшов у режимі майже абсолютної «радіомовчанки».

Аномальна смертність у трьох регіонах Росії

Громадська активістка Тетяна Колесова, чия професійна діяльність пов'язана зі статистикою, помітила аномальну смертність від зовнішніх причин, зафіксовану, починаючи з весни 2014 року в трьох російських регіонах (Воронезькій та Нижегородській областях і Красноярському краї). Їй стало цікаво, чи не ховаються за цими цифрами бойові втрати на Донбасі і в Сирії. Про те, що вона дізналась, читайте у статті «Аномальна смертність у трьох регіонах Росії: «Всі ці мертві звідкись узялися».

Путін хоче подорожувати, Навальний не проти його замінити

Президент Росії Володимир Путін заявив про бажання «успішно завершити свою кар’єру». Після відходу з президентської посади він планує подорожувати.Тим часом критик Кремля Олексій Навальний висловив бажання балотуватися в президенти разом із Путіним у 2018 році.

То Brexit означає Brexit чи ні?

Верховний суд Великобританії почав розглядати справу щодо того, чи має парламент країни давати згоду урядові на початок переговорного процесу з приводу виходу з Європейського союзу. Слухання, що почалися 5 грудня, триватимуть чотири дні.

День волонтера

5 грудня у світі відзначили Міжнародний день волонтера. Без якої допомоги волонтерів армія досі не може обійтись? І чи збережуть довіру до себе ті волонтери, які вирішать іти на державну службу чи в політику, читайте у матеріалі Яни Полянської.Також ми поспілкувались з волонтеркою Діаною Макаровою, яка за три роки разом з однодумцями вивезла з-під обстрілів понад 1,5 тисяч людей.

На завершення маленьке нагадування про ще одну важливу дату – День Збройних сил України. Тож не забудьте привітати сьогодні українських захисників і подякувати їм за все!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG