Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила законопроект, який дозволяє підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року 


Верховна Рада України на засіданні у вівторок підтримала за основу і в цілому законопроект №5130 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України», яким встановлюється новий порядок формування тарифної сітки оплати праці. За відповідний законопроект проголосували 227 народних депутатів за необхідного мінімуму 226.

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що цей законопроект забезпечує підвищення соціальних гарантій держави.

«Саме цей законопроект створює умови для підвищення з 1 січня 2017 року розміру мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3200 гривень», – сказав Рева.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що в бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) визначатиметься урядом. А підприємства-бюджетники будуть визначати тарифні ставки самостійно в колективних договорах. При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижче прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Також законопроект регулює зміни в частині соцстрахування, виплати пенсій, стипендій та надання адміністративних послуг.

Наприкінці жовтня уряд заявив, що ініціює з 1 січня 2017 року підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3 тисяч 200 гривень. У Міністерстві фінансів заявили про наявність відповідних ресурсів для такого підвищення.

XS
SM
MD
LG