Доступність посилання

ТОП новини

Російський слід у реєстрі переселенців (огляд преси)


Міністерство фінансів надало реєстр переселенців у розпорядження колекторської компанії, яка, за інформацією газети «Україна молода», має зв’язки з Росією. В Україні вона працює вже 8 років. Її центральний офіс розташований у Києві, але має представництва у Москві та Воронежі. Експерт газети стверджує, що результатом пілотного проекту з верифікації переселенців стала втрата контролю над реєстром, результати якого сьогодні спрогнозувати неможливо. Наслідки події при цьому торкнуться не Міністерства фінансів, а громадян, які довірили свої персональні дані державі. Докладніше про це видання розповідає в статті «Російський слід».

Трагедія в селі Княжичі породжує більше запитань, ніж відповідей, констатує газета «Україна молода». Правоохоронні органи не поспiшають iз роз’ясненнями, і у газетярів склалося враження, що в цій фатальній історії щось не договорюють. Що саме і чи піде у відставку міністр Арсен Аваков, видання пише в статті «Туман «пiд прикриттям».

Із часів «плівок Мельниченка» і до сьогоднішніх «записів Онищенка» в політичному менеджменті України фактично нічого не змінилося, переконує експерт газети «День». Він вважає, що проблема в тому, що депутатів, які продаються, обирають конкретні громадяни, які так само продають свої голоси. Депутати, які витратили великі суми на передвиборчу кампанію, заходять у Раду, щоб відбити витрати і ще й заробити. І над цією системою своєрідної «поруки» існує інформаційний купол зі ЗМІ, яким володіють олігархи. Вони і формують таку інформаційну реальність, в якій згадана система може комфортно існувати, обслуговуючи інтереси кланів, переконує газета у матеріалі «Про корупцію і міжвидову боротьбу».

Українці назвали міста країни, жити в яких найвигідніше: в лідерах – столиця, Хмельницький та Львів. Газета «Сегодня» з'ясувала, на що скаржаться люди і чому життя в містах багатьом не по кишені. Заголовок публікації – «Топ найвигідніших міст України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG