Доступність посилання

ТОП новини

Маккейн вступився за Трампа: хоче економити на літаку першої особи США


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Популярний сенатор-республіканець Джон Маккейн став на бік новообраного президента США. У розмові з політичним кореспондентом каналу CNN Дейною Баш республіканець, який влітку відкликав підтримку кандидатури Трамп через скандали навколо буцімто сексуальної агресії Трампа щодо жінок, заявив, що новообраний президент США вчинив правильно, розкритикувавши вартість програми літака для першої особи США Air Force One авіабудівника «Боїнг».

«Маккейн заявив, що Дональд Трамп правий. Угоду із «Боїнг» треба переглянути. Літак президента США не потребує усіляких безпекових витребеньок», – твітує про позицію Маккейна Дейна Баш.

Маккейн також зазначив, що Трамп має повне право критикувати вартість літака, призначеного для президента США.

«У нього ж є власний літак. То якого біса ні?» – твітує Баш.

Раніше новообраний президент закликав скасувати програму «Боїнг», заявивши, що її вартість у 4 мільярди (численні коментатори поспішили спростувати таку оцінку вартості – ред.) є зависокою.

Після перемоги Трампа на виборах у США Маккейн поспішив привітати його.

«Вітаю новообраного президента США Дональда Трампа – на посаді голови Комітету із збройних сил Сенату я працюватиму щодо питань викликів національній безпеці та підтримки військових», – твітував Маккейн 9-го листопада.

Сенатор-республіканець також підтримав рішення Дональда Трампа прийняти телефонний дзвінок від президента Тайваню.

Остання подія викликала зливу критики через те, що буцімто порвала із дипломатичними традиціями та викликала напруженість у стосунках США-Китай.

«Маккейн відповів: «Так, я вважаю, що він має говорити із президентом Тайваню», – твітує про слова республіканця Баш.

Низка ЗМІ та коментаторів США прискіпливо ставляться до кожного вчинку новообраного президента, вишукуючи у них ознаки порушення норм етики, ознаки браку відмежування бізнесових інтересів від політичних та спроби вплинути на курси акцій в інтересах наближених осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG