Доступність посилання

ТОП новини

Ядерна риторика популістів і можливості України (огляд преси)


Питання відновлення ядерного статусу порушується політиками з певною періодичністю. Як нагадує газета «День», цього тижня депутати ініціювали вже й відповідний законопроект. Про те, чи здатна Україна до відновлення ядерного статусу і якими можуть бути наслідки подібних заяв, аналізують експерти видання. Вони вважають, що навіть у разі гіпотетичного припущення щодо ухвалення політичного рішення, ні завтра, ні в довгостроковій перспективі ядерна зброя в країні не з’явиться. Бо, крім технологій її виготовлення, це також питання створення носіїв ядерних боєприпасів. Все це вимагає величезних ресурсів – людських і фінансових, а також часу. Відтак, маючи корумповану економіку, політику і слабку державу, порушувати питання відновлення ядерного статусу недоцільно, переконує газета у статті «Про ядерну риторику і можливості».

Ухвалений Верховною Радою законопроект, який дав можливість підняти мінімальну зарплату українців, спричинив справжній скандал, стверджує газета «Сегодня». Видання переконує, що в законі немає ні слова про мінімалки, зате підвищуються штрафи, деякі податки, а також Мінфін отримує доступ до особистих даних українців без їхньої згоди. До чого можуть призвести нововведення, йдеться у статті «Хвилі від міні».

Газета «День» коментує рішення парламентаріїв зняти депутатську недоторканність з Вадима Новинського. Журналісти підозрюють, що «справа Новинського» може стати черговою ланкою в ланцюгу розпочатих і не доведених до логічного розв’язання справ, які порушувала Генпрокуратура за нинішнього її очільника. На поверхні начебто очевидне протистояння адептів «русского мира» і тих, хто прийшов до влади на гаслах Майдану. Якщо ж придивитися глибше, то виникають питання: чому сам Новинський кілька разів стверджував, що Андрій Деркач немає до нього претензій, а Юрій Луценко наголошував, що Деркач виступає в ролі свідка? Відповіді на ці та інші запитання «День» пропонує в матеріалі «Справи «недуховні».

Бойовики на Донбасі зазнають втрат через пиятику та «безмір» окупаційного командування, стверджує газета «Україна молода». Видання пише, що недостатній досвід і відсутність навичок місцевих учнів російських окупантів, помножені на схильність до пиятики, даються взнаки під час бойових дій. Докладніше йдеться в статті «Захмелілі обстріли».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG