Доступність посилання

ТОП новини

Трамп висунув на посаду держсекретаря США Тіллерсона


Рекс Тіллерсон
Рекс Тіллерсон

Новообраний президент США Дональд Трамп висунув на посаду державного секретаря кандидатуру Рекса Тіллерсона із компанії Exxon Mobil.

Хто такий Тіллерсон? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

«Його стійкість, великий досвід і глибоке розуміння геополітики роблять його блискучим вибором на посаду держсекретаря. Він пропагуватиме стабільність у регіоні і зосереджуватиметься на інтересах національної безпеки США», – мовиться у заяві Трампа, оприлюдненій 13 грудня його перехідною командою.

Широкі зв’язки Тіллерсона з Росією можуть опинитися у центрі уваги обох партій у Сенаті США.

«Дуже добре відомо, що він має близькі відносини з президентом Росії Володимиром Путіним», – заявив агентству Reuters голова сенатського комітету з питань збройних сил Джон МакКейн.

Інший впливовий сенатор, демократ Чарльз Шумер, сказав медіакорпорації CBS, що «такий хлопець, як Тіллерсон, потребує ретельного слухання», і «розмови про його близькість із Путіним будуть у центрі уваги».

Для того, щоб стати держсекретарем США, кандидат має пройти принаймні чотири етапи узгоджень і затверджень. Британське видання The Guardian не виключає, що кандидатуру Тіллерсона може «загальмувати» Сенат.

XS
SM
MD
LG