Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі запрацювала перша в Україні швидка допомога для безпритульних тварин


Швидка допомога для безпритульних тварин почала працювати в Одесі – вперше в Україні. «Швидку» створено при Німецькому благодійному притулку, що існує в місті понад 10 років і на цей час залишається єдиним у Східній Європі проектом Німецького союзу захисту тварин.

В Одесі є чимало місць, де «нічиї» песики живуть роками. Наприклад, чорненьке собача жило у дворі в центрі міста майже 19 років і постраждало від необачливості автомобіліста. В цьому випадку, за словами лікарів, обійшлося без серйозних травм, але, швидше за все, цей пес у рідний двір вже не повернеться. Йому та іншим тваринкам будуть шукати нових власників.

«Швидка» для тварин-безхатченків, яких було травмовано на дорозі або які постраждали від рук людей-садистів, виїжджає на вулиці Одеси та її передмість. Ззовні автомобіль виглядає як звичайна «швидка», але всередині обладнаний всім необхідним для чотирилапих пацієнтів. На виклик вирушають два працівники притулку, у тому числі фельдшер-ветеринар. Вони привозять тварину до ветеринарної клініки в Німецькому притулку. Там її оглядають, роблять рентген та інші медичні маніпуляції, за необхідності – навіть оперують. Після одужання собаку чи кота можуть лишити в притулку, якщо вони старі й слабкі, а можуть повернути в середовище проживання.

«Ми виїжджаємо по 2-3 рази на день. І в місто, і в найближчі села. Неважливо куди, головне допомогти тваринам», – ­каже Денис Серьогін, завідувач ветеринарною клінікою притулку для тварин.

Всього, за статистикою фахівців Німецького благодійного притулку для тварин, в Одесі притулку не мають приблизно 7 тисяч собак. За час роботи швидкої, ветеринари надали допомогу вже кільком сотням тварин.

  • Зображення 16x9

    Ірина Назарчук

    Із 2017 року пишу та знімаю для Української редакції Радіо Свобода. З матеріалом «Попри стереотипи: жінки на військовому флоті» стала переможницею конкурсу ООН для журналістів «Публікації для змін. Україна на шляху сталого розвитку». Закінчила Одеський національний університет. Працювала на радіостанціях, телеканалах, в інформаційних агентствах Одеси. Пройшла кілька навчальних курсів «Інтерньюз-Україна».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG