Доступність посилання

ТОП новини

Служба фінмоніторингу: майже 40 мільярдів гривень могли бути «відмиті» цього року


Державна служба фінансового моніторингу України прозвітувала про 39,78 мільярда гривень, які можуть бути пов’язані з відмиванням коштів чи зі вчиненням інших кримінальних злочинів станом на жовтень 2016 року. Про це йдеться у звіті про проведення національної оцінки ризиків, передає #Точно, проект Радіо Свобода.

У той же час за березень 2014 року – жовтень 2016 років під час протидії відмиванню злочинних доходів, фінансуванню тероризму і розповсюдженню зброї масового знищення Держмоніторинг зафіксував фінансові операції на 443,8 мільярда гривень.

Сума фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення, яку Державний фінансовий моніторинг зафіксував протягом останніх трьох років, складає понад 200 мільярдів гривень.

За результатами вжитих заходів на рахунках оточення Януковича фінансовою розвідкою заблоковані кошти в еквіваленті півтора мільярда доларів США, йдеться у звіті.

Додатково на закордонних рахунках заблоковано 107,19 мільйона доларів, 15,87 мільйона євро та 135,01 мільйона швейцарських франків. Зокрема, в таких країнах: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

Інформація про наведені суми, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, передані до Генеральної прокуратури, Національної поліції, Державної фіскальної служби, а також до Національного антикорупційного бюро.

Станом на вересень до бюджету України вдалося повернути майже 6 тисяч доларів, пов’язаних з корупцією.

У Міжнародний день протидії корупції США, ЄС і Канада закликали Київ остаточно завершити формування агентства з виявлення корупційних активів.

XS
SM
MD
LG