Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: нове перемир'я в Алеппо і акція «Злочини Путіна в Сирії»


У сирійському місті Алеппо почала діяти угода про перемир’я і почалася евакуація повстанців і цивільних жителів зі східної частини міста. Світова спільнота продовжує закликати Росію, Іран, а також сирійського президента Башара аль-Асада до стриманості. А в Києві на знак протесту громадські активісти провели акцію «Злочини Путіна в Сирії». Вони обклеїли паркан посольства Росії cотнями фотографій постраждалих, а також цитатами із прощальних відеозвернень людей, які там залишились.

Європейський парламент ухвалив механізм припинення «безвізу», що відкриває шлях для візової лібералізації для України. Хоч дату розгляду питання про візову лібералізацію для України ще не затвердили. Крім цього євродепутати пообіцяли піти на поступки , які вимагали Нідерланди і продовжили санкції щодо Росії ще на півроку.

228 осіб. Рівно стільки затриманих готова передати українська сторона в обмін на полонених, які перебувають на непідконтрольній Україні частині Донбасу. А задля розблокування процесу звільнення заручників Україна навіть ініціювала передачу 15 осіб на окуповану частину Донбасу. Однак представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» не вийшли на скайп-зв'язок для обговорення цього питання. Коли та скільки українських полонених і заручників можуть звільнити – з’ясовував журналіст проекту «Донбас.Реалії».

Тим часом суд у Москві почав засідання щодо «встановлення факту перевороту в Україні». Позивачем є колишній народний депутат України від Партії регіонів Володимир Олійник. У російському суді він намагається довести «нелегітимність» органів влади України, «незаконність» внесення змін до Конституції і відсторонення від влади екс-президента Віктора Януковича, а також «зовнішнє втручання» у внутрішні справи української держави. Янукович вже побував у суді як свідок.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Чергова гучна заява депутата-втікача Олександра Онищенка – місце у парламенті йому коштувало 6 мільйонів доларів. Ці гроші, за словами Онищенка, він начебто заплатив Давиду Жванії, який на парламентських виборах 2014 року входив до керівництва виборчого штабу «Блоку Петра Порошенка». Сам Жванія наразі не коментував звинувачень Онищенка. У НАБУ ж повідомили про ймовірність допиту Давида Жванії щодо цієї ситуації, а також розглядають можливість проведення допиту Онищенка скайпом.

Володимир Путін особисто причетний до передвиборчих комп’ютерних зламів у США, повідомила американська медіакорпорація NBC News із посиланням на представників розвідувальних служб США. Ця інформація, має «високий рівень довіри» і, за повідомленням NBC News, означає, що вона практично неспростовна. Тим часом речник президента Росії Дмитро Песков назвав це повідомлення «смішною нісенітницею», що «не може мати під собою ніякого підґрунтя».

Прем’єр Гройсман «у приймах». Перебравшись після Майдану із Вінниці до Києва, Володимир Гройсман власною столичною нерухомістю офіційно не обзаводився. Як виявилось, голова українського уряду із родиною проживає в одному з найпрестижніших житлових комплексів столиці – «Новопечерські Липки». Правда, елітні апартаменти оформлені не на самого прем’єра, а на його тещу, яка сама проживає у Вінниці. Невже заможні батьки дружини політика взяли його, як-то кажуть, «у прийми»? Про це дивіться у розслідуванні програми «Схеми».

Почувайтесь всюди, як вдома, але й про гостинність не забувайте!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG