Доступність посилання

ТОП новини

Ніякого «представництва» угруповання «ДНР» в Італії немає – посол


Турин, Італія
Турин, Італія

Цими днями російські та сепаратистські ЗМІ масово повідомляли про «відкриття» «представництва» угруповання «ДНР» в Італії. Посол України в Італії заявив, що «представництва» угруповання «ДНР» або іншої фейкової республіки на території Італії станом на 15 грудня не зареєстровано.

У четвер на сайті російського видання Sputnik (італійською) повідомили, що у місті Турин «було відкрито» «перше представництво» угруповання «ДНР» в Італії.

«Символічна подія, важлива віха на шляху «незалежності» «ДНР» в напрямку будівництва своїх «республіканських установ», не тільки на своїй території, але тепер і за кордоном, особливо в Європі», – так описує Sputnik цю подію.

Також деякі ЗМІ та сайти сепаратистів із цього приводу вийшли із заголовком: «ЄС визнає невизнаних: сьогодні в Італії відкрили «представництво» «ДНР».

Сепаратистські ЗМІ писали, що «представництво» відкрито за участі членів трьох італійських ультраправих партій – «Вперед, Італія», «Брати Італії» та «Ліга Півночі». У тимчасово окупованому Донецьку заявили, що «інтереси» «ДНР» на Заході нібито «представляв» член регіонального парламенту від партії «Брати Італії» Мауріціо Марроне, який раніше приїжджав на тимчасово окуповану частину Донбасу.

Посол України в Італії Євген Перелигін спростовує інформацію про відкриття в італійському місті Турин «представництва» угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, про це він повідомив у коментарі українському каналу «112 Україна».

«Такого я не можу підтвердити, але можу спростувати. Ніякого «представництва» «ДНР» або іншої фейкової республіки на території Італії станом на сьогодні не зареєстровано. Я маю цю інформацію як від центральних, так і місцевих органів влади», – сказав він.

За його словами, те, що відбулося в Турині – провокація, яку здійснили кілька громадян Італії, які самі себе призначили «представниками» угруповання «ДНР».

Посол додав, що імена двох італійців, які стали «представниками» угруповання бойовиків, вже були відомі раніше, і їм заборонено в'їзд в Україну.

«Офіційно зареєстрована назва місцевої неурядової структури в Турині – фонд «Магеллан», який серед своїх членів має кількох «представників», які вчора оголосили себе «представниками» «ДНР». Прізвища двох з них нам відомі. Вони протягом 2015-2016 років здійснювали приватні поїздки на окуповану територію «ДНР». Україна проти них ввела певні санкції. Їм заборонено в'їзд в Україну», – додав він.

XS
SM
MD
LG