Доступність посилання

ТОП новини

Трамп може «злити» Москві Україну та Сирію в обмін на карт-бланш з Іраном – прогнози експертів


Рекламний щит із зображенням новообраного президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна на трасі неподалік Подгориці, Чорногорія, листопад 2016 року
Рекламний щит із зображенням новообраного президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна на трасі неподалік Подгориці, Чорногорія, листопад 2016 року

Новообраний президент США Дональд Трамп може дозволити Росії досягнути «перемоги» у Сирії та Україні та гарантувати припинення розширення НАТО в обмін на відмову Москви у підтримці Ірану. Такий прогноз з приводу закордонної політики Трампа озвучила Корі Шаке (Kori Schake), експерт аналітичного центру Hoover Institution.

«Готова битись об заклад», – твітнула про своє припущення Шаке.

Ідею підтримав Ерік Браттберґ, директор спеціальних проектів та дослідник «Інституту Маккейна» (Вашингтон) та Алі Валез провідний аналітик з питань Ірану у незалежній організації Crisis Group.

«Я згоден з можливими контурами угоди Трамп-Путін. Така угода може здаватись вигідною у короткотерміновій перспективі, але може мати значні негативні наслідки», – зазначив Браттберґ, відповідаючи Шаке.

«Якщо Трамп та Путін домовляться про замороження розширення НАТО, це може обернутись тим, що Україна увійде в зону впливу Росії, буде також заподіяно шкоду Швеції та Фінляндії», – додав експерт.

Дональд Трамп протягом усієї виборчої кампанії нещадно критикував угоду з приводу ядерної програми Ірану, яку уклала адміністрація Барака Обами. Цілий ряд призначенців до його майбутньої адміністрації, включно із міністром оборони Маттісом, відомі критикою щодо Ірану.

Тим часом популярний актор та колишній губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценегер закликав американців «припинити нити» через Трампа та підтримати новообраного президента.

«Тепер його обрано. І дуже важливо, щоб всі ми підтримали президента та припинили нити, а країна – об’єдналась», – заявив в інтерв’ю Today актор, який напередодні виборів закликав республіканців (до цієї партії належить і сам Шварценегер – ред.) «обрати країну, а не партію» та заявив, що не голосуватиме за Трампа.

Безпосередньо після перемоги Трампа на виборах Шварценегер закликав американців усвідомити, що вони є «не ворогами, а сусідами та друзями, і головне – американцями».

«Коли когось обрано, треба його на 100% підтримати та допомогти», – сказав актор в інтерв’ю Today.

Шварценегер є ведучим популярного шоу «Кандидат» (The Apprentice), ведучим якого з 2004 по 2015 роки був Дональд Трамп.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG