Доступність посилання

ТОП новини

Гуґ: половину всіх порушень режиму припинення вогню на Донбасі зафіксовано біля Світлодарська 


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі фіксують збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, половина з яких за минулий тиждень припадає на район міста Світлодарськ Донецької області. Про це повідомив перший заступник голови місії в Україні Александр Гуґ.

«Минулого тижня СММ зафіксувала 75% підвищення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Використання забороненого мінськими домовленостями озброєння було чітко виражене, приблизно на 300% було зафіксовано збільшення використання», – сказав Гуґ на брифінгу в Києві.

Також, за його словами, спостерігачі зафіксували 985 вибухів від пострілів із мінометів, танків, артилерії та іншого важкого озброєння.

«Більшість цих вибухів, а саме 843, було зафіксовано у вихідні в районах на південь і південний схід від Світлодарська. На цю гарячу точку припадає половина всіх порушень режиму припинення вогню», – сказав перший заступник голови місії.

У минулі вихідні проросійські бойовики на Донбасі почали масований обстріл районів поблизу міста Світлодарськ та його околиць. У перший день атаки бойовиків штаб Ато повідомив про 5 загиблих українських військових і поранення ще шести. За останні дні світлодарська дуга залишається однією з найгарячіших точок в зоні АТО. Лише за минулу добу в цьому районі зазнали поранень 11 українських військових.

XS
SM
MD
LG