Для більш комфортного перегляду поверніть мобільний пристрій у горизонтальне положення

Про галерею

Насильство на Близькому Сході, небезпечні подорожі біженців через Середземне море та Європу, а також разючі результати під час голосування у Великій Британії та на виборах у Сполучених Штатах. Ці фотографії розкажуть вам про деякі з історій, що сталися у 2016 році.

Для більш комфортного перегляду натисніть
F11
Світ 2016. Рік у фото
Насильство на Близькому Сході, небезпечні подорожі біженців через Середземне море та Європу, а також разючі результати під час голосування у Великій Британії та на виборах у Сполучених Штатах. Ці фотографії розкажуть вам про деякі з історій, що сталися у 2016 році.
ДИВИТИСЯ
Хлопчик дивиться в замерзле вікно автобуса в Мінську. (Фото: AFP/Сергій Гапон)
Надія Толоконникова, учасниця російського панк-гурту Pussy Riot, під час зйомок кліпу на нову пісню в Москві. Пісня «Чайка» «присвячена» Юрієві Чайці, генеральному прокуророві Росії. (Фото: epa/Денис Синяков)
Жінка зі своїми дітьми у зруйнованому внаслідок боїв турецької армії з курдськими сепаратистами будинку в курдському за населенням місті Сілопі, Туреччина, поблизу кордону з Іраком. (Фото: AFP/Ilyas Akengin)
Жувані Сілва тримає свого сина Ґуставу Енрікі, в якого мікроцефалія, в лікарні в місті Ресіфі, Бразилія. Органи охорони здоров’я у Бразилії повідомили про тривожний сплеск випадків мікроцефалії цього року. Йдеться про проблему в розвитку, для якої характерний малий розмір голови. Причину її виникнення пов’язують із вірусом зіка, який переносять комарі. (Фото: Reuters/Ueslei Marcelino)
Поліцейські у протигазах перевіряють будівлю парламенту Косова після того, як депутати від опозиції застосували в залі сльозогінний газ. (Фото: AFP/Armend Nimani)
Члени некомерційної організації «Міжнародний центр реагування на надзвичайні ситуації» показують шлях судну з мігрантами, яке підпливає до міста Мітіліні, що на півночі грецького острова Лесбос, після того, як воно перетнуло Егейське море з боку Туреччини. (Фото: AFP/Aris Messinis)
Орел схопив безпілотник під час поліцейських навчань у місті Катвейк у Нідерландах. Птаха тренувала компанія Guard From Above, «Охоронець згори» – компанія в галузі безпеки, яка рекламує свої послуги у «використанні хижих птахів для перехоплення ворожих літальних апаратів». (Фото: AFP/ANP/Koen van Weel)
Тисячі людей у Брюсселі в Бельгіі хвилиною мовчання віддали шану жертвам кількох терористичних актів, які сталися в місті на два дні раніше. (Фото: epa/Christophe Petit Tesson)
Сирійський хлопчик іде повз зруйнований мінарет мечеті у місті Дума, контрольованому повстанцями. (Фото: epa/Mohammed Badra)
Азербайджанська журналістка Хадіджа Ісмаїлова, співробітниця Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, спілкується з журналістами після її звільнення з-під варти в Баку. Ісмаїлову арештували у грудні 2014 року за звинуваченням, яке вважають відплатою за її журналістські розслідування корупції в Азербайджані. (Фото: Aziz Karimov, RFE/RL)
Українка Надія Савченко спілкується з представниками ЗМІ в міжнародному аеропорту «Бориспіль» у Києві. Савченко викрали на сході України в червні 2014 року та нелегально переправили в Росію. Там їй пред’явили звинувачення у вбивстві двох російських журналістів. Савченко була звільнена в обмін на двох російських військових. (Фото: Reuters/Gleb Garanich)
Протестувальники тримають смолоскипи після того, як розпилювачем помалювали фасад Міністерства юстиції у столиці Македонії Учасники тривалих антиурядових протестів охрестили свій рух «кольоровою революцією». (Фото: epa/Georgi Licovski)
Члени ЛГБТІ-спільноти та їхні прихильники запалили свічки перед будівлею Білого дому у Вашингтоні в пам’ять жертв масової стрілянини в гей-клубі в Орландо, що на Флориді. Озброєний чоловік тоді вбив 49 людей та поранив більш ніж 53 особи, перш ніж його самого застрелили поліцейські. (Фото: epa/Jim Lo Scalzo)
Найджел Фараж, голова Партії незалежності Сполученого Королівства, святкує в Лондоні після того, як британські виборці віддали свої голоси на користь виходу з ЄС у референдумі про так званий «Брекзит». (Фото: epa/Hannah McKay)
Жінка біля меморіалу в Поточарі, присвяченому жертвам різанини 1995 року у Сребрениці в Боснії та Герцеговині. Впродовж війни у Боснії у 1992–1995 роках ООН визначила місто Сребреницю як безпечне місце для цивільних. Але 11 липня 1995 року боснійськосербські військові зайшли у місто та вбили майже 8 000 мусульманських чоловіків та хлопчиків. (Фото: Midhat Poturovic, RFE/RL)
Люди спостерігають за розводненою річкою Цзіньша у провінції Китаю Юньнань. (Фото: Reuters)
Монумент у Ніцці, Франція, огорнули чорними стрічками. Мешканці міста також хвилиною мовчання віддали шану жертвам терористичного нападу. У результаті нападу під час святкування Національного свята Франції 14 липня, відомого за кордоном як «День взяття Бастилії», були вбиті 84 людини. (Фото: epa/Olivier Anrigo)
На площі Таксім у Стамбулі вивісили національний прапор Туреччини, а також портрет президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана під час мітингу проти спроби військового заколоту, який придушили 15–16 липня. (Фото: Petr Shelomovskiy)
Українські жінки оглядають своє зруйноване помешкання після бою між підтримуваними Росією бойовиками та українськими військовими в місті Ясинувата, що на Донеччині. (Фото: epa/Alexander Ermochenko)
Мешканці одного з бідних районів у Ріо-де-Жанейро у Бразилії спостерігають за відкриттям літніх Олімпійських ігор 2016 року. (Фото: Reuters/Ricardo Moraes)
Рятувальники шукають людей між руїнами у селі Аматріче, що в регіоні Лаціо, Італія. У результаті землетрусу магнітудою 6,0 загинуло 300 людей. (Фото: epa/Alessandro di Meo)
Сирійські чоловіки з малими дітьми пробираються поміж руїнами будинків після, як повідомляли, авіаударів по кварталу Саліхін, підконтрольному повстанцям, у місті Алеппо. (Фото: AFP/Ameer Alhabi)
Євреї-хасиди святкують традиційний єврейський Новий рік, Рош-га-Шана, в Умані. (Фото: TASS/Viktor Drachev)
Знесення табору мігрантів, відомому як «Джунглі», в місті Кале у Франції. Близько 6–8 тисяч людей жили тут у жахливих умовах. (Фото: AFP/Philippe Huguen)
Мусульманські жінки та інші туристи відпочивають на курорті Неве-Зохар на березі Мертвого моря в Ізраїлі. (Фото: AFP/Menahem Kahana)
Відвідувач усередині диспетчерської зали 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС. Саме в цій залі інженери 26 квітня 1986 року зрозуміли, що випробування резервної системи охолодження дало збій, що призвело до глобальної ядерної катастрофи. (Фото: RFE/RL, Сергій Коровайний)
Хлопець-мігрант збирається помитися посеред покинутого складу, Белград, Сербія. (Фото: Reuters/Marko Djurica)
Демонстранти протестують проти новообраного президента США Дональда Трампа перед «Вежею Трампа» у Нью-Йорку через 4 дні після того, як Трамп несподівано здобув перемогу на президентських виборах. (Фото: AFP/Kena Betancur)
Люди втікають після авіаударів сил коаліції по позиціях бойовиків угруповання «Ісламська держава» у місті Мосул в Іраку. У тривалій операції звільнення Мосула з-під контролю бойовиків брали участь також сили курдських сил «пешмерґа» та шиїтські загони. (Фото: Reuters/Goran Tomasevic)
Український військовий стріляє з кулемета під час бою з проросійськими сепаратистами біля Авдіївки. (Фото: epa/Anatolii Stepanov)
Люди тримають плакати з портретами небіжчика кубинського лідера Фіделя Кастро, чекаючи на перевезення його кремованих останків у Лас-Тунас на Кубі. Кастро, який правив Кубою сам майже півстоліття, помер у віці 90 років.(Фото: Reuters/Carlos Barria)
Хлопчик бавиться з паперовим літаком поблизу місця падіння літака, який розбився на шляху до Ісламабада, Пакистан. Усі 47 людей, які перебували на борту літака, загинули. (Фото: Reuters/Faisal Mahmood)
Люди в сирійському місті Алеппо несуть речі, втікаючи з зони боїв глибше в райони, ще підконтрольні повстанцям. Після тривалої облоги та жорстоких боїв сирійські урядові сили заявили, що відновили контроль над містом. (Фото: Reuters/Abdalrhman Ismail)

Долучайтеся:

2016 © РАДІО ВІЛЬНА ЄВРОПА/РАДІО СВОБОДА