Доступність посилання

ТОП новини

Чартер на Мінськ («СХЕМИ» | ВИПУСК №117)


Чартер на Мінськ

Лише за минулий рік у Мінську відбулося близько 30 публічно анонсованих зустрічей тристоронньої групи з урегулювання конфлікту на Донбасі. Як до Мінська на ці важливі перемовини дістається офіційна українська делегація? Чи забезпечена вона літаком зі, скажімо, державного авіапарку? Чи, може, переговорники літають рейсовими літаками? Наша знімальна група виявила, що українська делегація справді літає між Києвом та Мінськом чартерами. Але не державними, а чомусь приватними. Спеціальний репортаж Михайла Ткача.


ЖК «Лавра»

Навпроти дзвіниці Києво-Печерської лаври планують звести висотний житловий комплекс. Відповідний проект потенційної забудови знайшли наші журналісти. Ідея забудувати територію колишньої взуттєвої фабрики «Київ» уже погоджена на рівні профільного департаменту столичної адміністрації. І це попри безпосередню близькість до Лаври – об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Дозвіл зводити такий житловий комплекс із видом на дзвіницю – це вигода для тих, хто володіє чи користується територією фабрики.

І з'ясувалося, що ця територія перебуває в оренді фірми з орбіти найвищого керівництва країни. А проект забудови розроблявся на замовлення фонду, створеного народними депутатами з президентської фракції. Детальніше – в розслідуванні Максима Савчука.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG