Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент підтримав «безвіз» для Грузії


Європейський парламент підтримав візову лібералізацію для Грузії. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таке рішення підтримали 553 європарламентарі, 66 були проти, 28 – утрималися.

Доповідач Європейського парламенту із питань безвізового режиму Марія Ґабріел заявила, що громадяни Грузії «точно» зможуть подорожувати до ЄС без віз до кінця березня.

Перед тим, як безвізовий режим почне діяти, має відбутися остаточне схвалення механізму припинення дії «безвізу» в Європейському парламенті і Раді ЄС.

У грудні минулого року Євросоюз погодив оновлений механізм припинення безвізових режимів, від якого залежав поступ у запровадженні безвізу для України та Грузії.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Європейський парламент має намір проголосували щодо оновленого механізму припинення безвізових режимів, від якого залежав поступ у запровадженні «безвізу» для України і Грузії, на сесії 13-16 лютого. Рада ЄС має розглянути це питання 27-28 лютого.

Механізм припинення «безвізу» дозволятиме припинення на дев’ять місяців вільних пересувань Шенгенським простором іноземним громадянам у разі стрімкого зростання нелегальної міграції чи інших зловживань «безвізом» тією чи іншою третьою державою з-поміж 60 країн, із якими ЄС має безвізовий режим.

XS
SM
MD
LG