Доступність посилання

ТОП новини
Заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Гуґ у Авдіївці. 3 лютого 2017 року
Заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Гуґ у Авдіївці. 3 лютого 2017 року

Загострення на Донбасі: Авдіївка, Донецьк після обстрілів. Живий блог

На Донбасі посилилися обстріли, зростає кількість загиблих та поранених. Радіо Свобода веде живий блог з останніми оновленнями

Останні дні на Донбасі дуже напружені. Жителі Авдіївки, Донецька та навколишніх населених пунктів повідомляють про значні обстріли. Україна на засіданні Радбезу ООН звинуватила в ескалації Росію. Кремль відкидає провину.

Ось ключові новини на цю тему, які Ви могли пропустити:

- Сепаратисти знову обстріляли Авдіївку і стріляють по Сартані – Аброськін

- Уряд: 28 житлових будинків Авдіївки зруйновані через обстріли

- Порошенко: відповідальність за ситуацію біля Авдіївки лежить на Росії і бойовиках​

- У Слідчому комітеті Росії звинуватили українських військових в «обстрілах Донецька»

- У звязку з порушенням «режиму тиші», ремонтні роботи розпочаті не були, хоча бригади і намагались

00:30 4.2.2017

Так виглядали на ранок 3 лютого будинки в Авдіївці після обстрілів.

За інформацією штабу української воєнної операції, бойові угрупованні не припиняли обстрілів упродовж усієї п'ятниці. І близько півночі ударили по житловому кварталу Авдіївки та селище Сартана.

Радіо Свобода закриває живий блог і бажає Донбасу спокійної і тихої ночі.

Авдіївка, 3 лютого 2017 року
Авдіївка, 3 лютого 2017 року

00:10 4.2.2017

Тривожні новини з Авдіївки та селища Сартана, що поблизу Маріуполя

23:57 3.2.2017

23:55 3.2.2017

До лікарень Дніпра продовжують доправляти військових.

До військового шпиталю у п’ятницю привезли 15 бійців із Авдіївки, Маріуполя, Світлодарської дуги. Двоє із них перебувають у важкому стані. Є травмовані та обморожені.

До обласної клінічної лікарні імені Мечникова сьогодні доправили трьох поранених з-під Авдіївки. Двоє – у важкому стані, стан одного оцінюють як середньої тяжкості.

Серед новоприбулих пацієнтів – співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій, який отримав поранення напередодні під час обстрілів Авдіївки, коли зустрічав машину з гуманітарною допомогою.

23:47 3.2.2017

Європейський парламент розгляне питання загострення ситуації навколо Авдіївки на засіданні підкомітету з питань безпеки та оборони у понеділок, 6 лютого.

Про це повідомляє власний кореспондент УНІАН.

23:43 3.2.2017

Ввечері 3 лютого бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗСУ під Авдіївкою. Про це повідомили в прес-центрі штабу української воєнної операції на Донбасі.

«Вдень противник стріляв із танків, мінометів 120 та 82 міліметри та артилерії калібром 152 міліметри провокуючи вогонь у відповідь. Із інтервалами близько двадцяти хвилин обстріли українських позицій в районі Авдіївки тривають і досі», - йдеться у повідомленні.

Авдіївка, 1 лютого 2017 року
Авдіївка, 1 лютого 2017 року

23:27 3.2.2017

Петро Порошенко та Єнс Столтенберґ
Петро Порошенко та Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ​ закликає Росію вплинути на підтримуваних нею сепаратисті задля стабілізації ситуації на Донбасі.

«Ми закликаємо Росію використати свій значний вплив на сепаратистів задля дотримання Мінських домовленостей і режиму припинення вогню, а також надання доступу спостерігачам ОБСЄ, щоб вони могли виконувати свою роботу», – наголосив Столтенберґ.

23:13 3.2.2017

Естонія наполягатиме на посиленні санкцій проти Росії у разі продовження ескалації ситуації на Донбасі. Таке рішення 3 лютого ухвалив комітет із закордонних справ естонського парламенту.

«Упродовж останніх днів воєнної ескалація, ініційована прокремлівськими силами, спричинила десятки загиблих, голодних і поранених. Відтак важливо, щоб ЄС висловив чітку підтримку Україні», – зазначила голова комісії із закордонних справах парламенту Естонії Марко Міхкельсон.

23:09 3.2.2017

22:59 3.2.2017

22:47 3.2.2017

Журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер розповідає, що познайомився в Авдіївці з 25-річним волонтером-психологом Андрієм. Він консультував та просто вислуховував місцевих жителів у школі №2 Авдіївки, по якій влучив снаряд.

Андрій розказав, що помітив: місцеві більше «не реагують» на насилля та смерті.

«Це стало для них нормальним за три роки. Проте це ненормально. Вони не хочуть демонструвати слабкість. Та кожен повинен боятись. Людина, яка не боїться - просто дурна», - сказав Андрій.

22:29 3.2.2017

Михайло Толстих (позивний «Гіві»), керівник батальйону бойовиків «Сомалі», підтвердив російському медіа, що його поранили 1 лютого у промзоні Авдіївки.

Водночас, додав, що поранення було несерйозним, і він продовжив воювати проти української армії.

Тим часом, Всеукраїнський центр волонтерів People’s Project опублікував ​запис радіоперехоплення бойовиків щодо ситуації під Маріуполем, де батальйон «Сомалі»​ намагається прорвати українську оборону.

У розмові чути, як бойовик із загону «Гіві» жаліється, що всі спроби прорвати рубежі оборони української морської піхоти сходять нанівець.

На відео присутня ненормативна лексика, обережно!

22:00 3.2.2017

Фото від МВС

21:41 3.2.2017

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун про допомогу Авдіївці від її відомства:

- відрядили Олександра Данилюка, головного спеціаліста Управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, до зони бойових дій

- для цілодобової роботи спеціально сформували 2 бригади екстреної медичної допомоги

- сформували військово-цивільну об’єднану бригаду для допомоги військовим і цивільному населенню.

21:30 3.2.2017

Російський філософ Ігор Чубайс, журналіст Сергій Лойко, директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов про ситуацію в Авдіївці.

Текстова версія цього інтерв'ю тут.

21:25 3.2.2017

Директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов дав цікаве інтерв'ю російській службі «Радіо Свобода».

«У нас був вибір – зупинити роботу комбінату чи ні – у 2014-му і в 2015 роках, коли була дуже важка ситуація, коли було ще важче, ніж зараз. Причому акціонери дали нам право вирішувати. Зібрався колектив, і ми, обговоривши це питання, вирішили, що ми хочемо, щоб комбінат продовжував існування, щоб наші діти могли тут теж працювати. Ми розуміємо, що якщо він зупиниться, то такий комбінат ніхто не побудує. Його будували 40 тисяч осіб протягом десяти років»

21:12 3.2.2017

«Ми закумулювали всі сили, в разі потреби УЗ забезпечить евакуацію людей», - пише міністр інфраструктури Володимир Омелян про Авдіївку.

20:55 3.2.2017

Авдіївка очима журналістів та фотографів

20:44 3.2.2017

Металурги «Запоріжсталі» передали Авдіївці будівельні матеріали, «буржуйки» і генератори

20:33 3.2.2017

Сьогодні у Бахмуті вручили ключі від квартир 16 учасникам бойових дій на сході України. Двоповерховий 16-тиквартирний будинок на вулиці Гаршина збудували спеціально для них за кошти Державного фонду регіонального розвитку, обласного та міського бюджетів.

«До речі, троє новоселів є вихідцями із територій, тимчасово окупованих російським агресором», - пише голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG